szerző:
hvg.hu

"Ez nem karfiolsteak, csak egy szelet karfiol. Egy fej karfiol, amit felvágtak."

A Nagy-Britanniában élelmiszer-árusítással is foglalkozó Marks & Spencer nemrég piacra dobta a műanyagba csomagolt "karfiolsteaket", amely gyakorlatilag egy ujjnyi vastagra vágott karfiolszelet egy hozzá csomagolt citromos-fűszeres pácféleséggel.

Mindezt összesen 2 fontért kínálták, miközben egy egész karfiolt 1 fontért lehetett megvenni a boltban.

A cég szóvivője azt mondta, a "karfiolsteak" egy új zöldséges termékcsoport része, a 2 font pedig csak a bevezető ár, teljes áron 2,5 fontba fog kerülni a karfiolszelet, amellyel egy gyors és kényelmes vegetáriánus vacsorát akartak kínálni a vásárlóknak. A cég szerint a műanyag csomagolás egyébként újrahasznosítható.

Akármit mondtak viszont, a vásárlók teljesen kiakadtak a terméken, mondván akárminek is nevezik, ez nem "karfiolsteak", hanem csak egy szelet karfiol, a zöldségeseknél egy egész karfiolt pedig akár kevesebb mint egy fontért is meg lehet venni, úgyhogy biztosan nem ér meg 2,5 fontot, ráadásul feleslegesen csomagolják műanyagba is.

A Twitteren hamar elszabadultak az indulatok, új ötleteket adva a Marks & Spencernek, mondván hamarosan jöhetnek a "kelbimbógolyók" a húsgolyók alternatívájaként, vagy egy szelet kenyér a teljes vekni helyett, természetesen háromszoros áron.

A reakciókat látva a Marks & Spencer végül visszakozott, és közölte, ha elfogynak a boltokban lévő karfiolsteakek, nem rendel többet. "Keményen dolgozunk, hogy gyors és kényelmes ételeket kínáljunk a vásárlóinknak, de ez alkalommal nem jártunk el helyesen" – mondta a szóvivő a BBC-nek, hozzátéve, hogy más vegetáriánus ételeik egyébként igen népszerűek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Nem lehet bejegyeztetni azt a weboldalcímet, hogy orbanegygeci.hu

Nem lehet bejegyeztetni azt a weboldalcímet, hogy orbanegygeci.hu

Leállította az Európai Bíróság a lengyel bírósági átalakítást

Leállította az Európai Bíróság a lengyel bírósági átalakítást

Itt a YouTube legutáltabb videóinak top 10-es listája

Itt a YouTube legutáltabb videóinak top 10-es listája

Hosszú Katinka az év legjobbja a FINA-nál

Hosszú Katinka az év legjobbja a FINA-nál

Az MTVA helyett Kálmán Olga olvasta fel a tüntetők öt pontját

Az MTVA helyett Kálmán Olga olvasta fel a tüntetők öt pontját

Bejutott egy magyar rövidfilm az Oscar-esélyesek szűkített listájára

Bejutott egy magyar rövidfilm az Oscar-esélyesek szűkített listájára