hvg.hu Világ

Gúnyt űzött az iszlámból, agyonlőtték

Három lövéssel végzett támadója azzal a jordániai íróval, akit vallásgyalázónak ítélt, a Facebookra kitett karikatúrája miatt állítottak bíróság elé.

hvg.hu Sport

Primitív karikatúrával élcelődnek a magyar csapat kiesésén

Szép volt, Omar, a belga Mórickába biztos belefér a Király Gábort lepisilő Hazard-Manneken Pis. A Facebook-kommentelők se egyöntetűen lelkesek az alábbi műtől, sőt. Volt, aki azt írta, ő ugyan nem magyar, de sose látott még ilyen bántó munkát a rajzolótól.

hvg.hu Kult

Öt zseniális rajz a Brexitről

Szerte a világban papírt és ceruzát ragadtak a karikaturisták. „Kire fogjuk kenni a saját problémáinkat ezután? – teszi fel a kérdést például ez egyik mű.

hvg.hu Kult

Nem is a botrányos címlappal jelent meg a Charlie Hebdo

A vízbe fúlt három éves szír kisfiú szerepel egy neten terjedő kép szerint a Charlie Hebdo címlapján. Mindenki felháborodott, de kiderült, hogy nem is ezzel a címlappal jött ki a szatirikus lap, ennek ellenére a képet a szerkesztőség készítette.

MTI Világ

Nem vetített le egy politikai hirdetést a holland köztévé

Az előzetes tervekkel ellentétben nem vetítette le szombaton az iszlámellenes nézeteiről ismert Geert Wilders holland populista politikus Mohamed prófétát ábrázoló karikatúrákat is tartalmazó televíziós politikai hirdetését a holland közszolgálati televízió (NPO), hanem ehelyett a Wilders vezette szélsőjobboldali Szabadságpárt egy régi videofelvételét sugározta.

MTI Világ

Beindultak az arab karikaturisták

Egy népszerű arab nyelvű hírportál olyan karikatúrát közölt, amelynek első felén "Muzulmánellenesség" felirat alatt egy európai férfi látható, akinek a szájából egy vipera mászik elő. A második, "Antiszemitizmus" című képen ugyanezen férfi száján egy Dávid-csillagot ábrázoló lakat van. Az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió honlapján Ahmed Rahma rajzát tette közzé, amelyen egy "Charlie vagyok" feliratú táblát tartó arab vezető igyekszik Párizsba, a terrorizmus elleni felvonulásra, a háttérben ketrecbe zárt újságírók láthatóak.

1 2 3

A címlapról ajánljuk