Finomabb kávét inna? Elég hozzá fél milliliter extra víz
Amerikai kutatók arra jutottak, hogy ha őrlés előtt némi vizet ad az ember a kávébabokhoz, az jobb ízélményt ad a főzés után.
Amerikai kutatók arra jutottak, hogy ha őrlés előtt némi vizet ad az ember a kávébabokhoz, az jobb ízélményt ad a főzés után.
Datolyamag, görögszéna, citrom(héj), napraforgómag és sok más is van abban a kávéalternatívában, ami a gyártója szerint pont olyan, mint az igazi. Először viszont 50–50 arányban keverik az igazi kávéval, „tiszta” változatot még nem árulnak.
A klímaváltozásra rendkívül érzékeny kávéültetvényeket magasan fekvő területekre kellene költöztetni, ez azonban újabb erdőirtásokat hozhat magával.
Finn kutatók szerint az így előállított kávé egy sokkal fenntarthatóbb alternatíva, szemben a hétköznapi, igazi termesztéssel.
Kipusztulás fenyegeti a vadon termő kávéfajták több mint 60 százalékát a klímaváltozás miatt. A kutatók szerint a sokasodó rovarkártevők és az erdőirtás is közelebb visz minket egy kávé nélküli világhoz.
A kávégyártók egyre több közép-amerikai és kolumbiai kávébabot tehetnek kávékeverékeikbe, miután a korábban megnövekedett kereslet hatására nőtt a brazíliai kávé ára - közölte az olasz Lavazza beszerzési igazgatója kedden.