Finomabb kávét inna? Elég hozzá fél milliliter extra víz
Amerikai kutatók arra jutottak, hogy ha őrlés előtt némi vizet ad az ember a kávébabokhoz, az jobb ízélményt ad a főzés után.
Amerikai kutatók arra jutottak, hogy ha őrlés előtt némi vizet ad az ember a kávébabokhoz, az jobb ízélményt ad a főzés után.
Elsőre egyszerűnek tűnhet az egyik legújabb humanoid robotra bízott kávéfőzős feladat, ám a részletek ismeretében már sokkal ígéretesebb a Figure 01.
A Texasi Egyetem kutatói szerint a kávézaccban lévő anyag segíthet megvédeni az agyat az olyan neurodegeneratív betegségek ellen, mint az Alzheimer-kór, a Parkinson-kór és a Huntington-kór.
A kávé tömörítésének egyenetlenségei is jelentős hatással van az eredményül kapott ital ízére és erősségére – állapította meg a Huddersfieldi Egyetem kutatóinak új tanulmánya.
Lézerrel működő módszert vetettek be német kutatók, hogy egészen rövid idő alatt tudjanak hidegfőzetű kávét készíteni, ami állítólag sok szempontból felülmúlja a hagyományos „feketét”.
Óránként 90 kávét képesek elkészíteni azok a robotbaristák, amelyeket a dél-koreai Dal.komm Coffee kávéházlánc állított szolgálatba 45 kávézójában üzletközpontokban, iskolákban, vállalati kantinokban és egy repülőtéren.