"Kerüljük a borsznobizmust"
Csak semmi cicó, mondhatta volna Woody Allen után szabadon Szerényi Máté, a budai Szalonspicc borbár ifjú sommelierje.Olyan egyszerű: szeretni kell a borokat és érteni a vendéget.
Csak semmi cicó, mondhatta volna Woody Allen után szabadon Szerényi Máté, a budai Szalonspicc borbár ifjú sommelierje.Olyan egyszerű: szeretni kell a borokat és érteni a vendéget.
A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) támogatásával 11 magyar vállalkozás vesz részt ezekben a napokban a 15. alkalommal megrendezett Tallinn FoodFair 2013 Nemzetközi Élelmiszeripari Kiállításon.
Két igencsak megosztó tokaji termelő borait fogtuk vallatóra. Mindketten a saját fejük után mennek, és mindkettőnek elszánt rajongótábora van.
Követjük a Condé Nast Traveller ajánlatát Portugáliába, Spanyolországba, Olaszországba és Franciaországba. Meglessük, hova hívnak szüreti bortúrára.
Nagyszabású eseményen ismerkedhetnek meg az italok világával azok, akik szakmabeliként vagy akár vendégként, fogyasztóként többet szeretnének tudni a kávé- és bárkultúra fortélyairól.
Különleges boros esemény közeleg, amelynek keretében az érdeklődők két nap alatt összesen nyolcvan hazai borász kedvenc ételeit kóstolhatják majd meg. Kacsacomb vargányás széles metélttel, Bock steak, Minden idők csoki tortája – a középső fogás neve nem egy nagy rejtély, de vajon kinek a kedvence lehet a másik kettő?
Az első gasztroblog kóstoló fesztivált szeptember 11-én, a Dining Guide szervezésében tartják a Tabáni Teraszon. Itt Ön is megkóstolhatja a szilvás rétest - olvasható a Fűszer és lélek blogon.
Tolong a nép a Balaton környéki borfalukban, nyakunkon a várbeli monstre borünnep, lassan már a szüret felé kacsingatunk. Bort iszunk, bort kóstolunk. De mi a különbség?
Csodálatos, hosszúkás, finoman metszett comb. Micsoda körmök! Egy jelenség. S közszemlére van téve.