#lepény

Mi az a Flammkuchen? – recept
 

Mi az a Flammkuchen? – recept

Az elzász-lotharingiaiak kedvenc lepénye születésileg úgy 200 évvel beelőzte az olaszok pizzáját. Cserében viszont nem futott be világkarriert, bár újabban egyre-másra tűnik fel a bisztrós, street-foodos kínálatban. Hívjuk meg mi is a konyhánkba, nem fogjuk megbánni. Mi több, könnyen rákaphatunk.

Marton Levente Marton Levente

Tökéletes focaccia - recept
 

Tökéletes focaccia - recept

Hívhatnánk egyszerűen csak kenyérlepénynek, lepénykenyérnek, hiszen Olaszországban mindennapi betevő vagy a mamma kemencéjéből, vagy a péktől.. De ez maga a nagy klasszikus, a Focaccia di Recco. A recept és tuti tippek a sütéshez Simone Marcedula séftől.

hvg.hu hvg.hu

A Keller-kísérlet, avagy a tökéletes quiche - recept
 

A Keller-kísérlet, avagy a tökéletes quiche - recept

Évek óta él bennünk a gyanú, lehet, hogy a világ egyik legjobb francia séfje egy amerikai. Ez maradjon köztünk, nehogy megneszeljék a franciák, mert ebbe egy nemzet pusztulna bele. Mindenesetre az amerikai Thomas Keller úgyancsak jól ért a francia bisztrókonyhához. Tőle tanultuk el, hogyan kell tökéletes quiche lorraine-t készíteni.

Marton Levente Marton Levente