hvg.hu Vállalkozás

Reális ár a 128 millió forint egyetlen adag rákellenes gyógyszerért?

Pár hónapja világszerte mindenki felkapta a fejét, amikor a Novartis gyógyszeripari konszern forgalomba hozta legújabb gyógyszerét a leukémia kezelésére. Egy adag gyógyszer elegendő egy kezelésre, az ár 475 ezer svájci frank (128 millió forint). Az előzetes szakértői becslések a 700 ezer frankot sem zárták ki.

Hercsel Adél Élet+Stílus

30 évvel Csernobil után - Biztonságban vagyunk?

1986. április 26-án éjjel 1 óra 24 perckor, kereken 30 éve következett be a világtörténelem eddigi egyik legnagyobb nukleáris balesete Csernobilban. Emléke azóta kísért, okoz mindmáig sokaknak riadalmat. De tulajdonképpen mit mutatnak a mai statisztikák? Valójában hány ember halálát és egészségromlását okozta a baleset? Hatott-e a sugárzás a magyarokra, vagy felénk tényleg nem fújt az északnyugati szél? Sáfrány Gézával, az OKK - Országos Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi Kutató Igazgatóság igazgatójával beszélgettünk.

hvg.hu Világ

Videó: Újra megtanult járni az apa, hogy lányát oltárhoz vezethesse

Sok megindító történet kering a neten, de ez sok sztorin túltesz. A házasságra készülő Heather Duquette apja, Ralph 2012-ben lett leukémiás, és a kemoterápiás kezelések nyomán tolószékbe kényszerült. Lánya esküvőjére azonban meglepetést tartogatott, amelybe csak gyógytornászait avatta be: hosszú hónapok erőfeszítéseivel ismét megtanult járni, hogy az oltárhoz vezesse gyermekét, vagy legalábbis az anyakönyvvezetőhöz. Az eset az Egyesült Államokban, Maine városában történt.

hvg.hu Sport

"Minden fájdalmat vállal" – leukémiás az Újpest volt csatára

Súlyos betegséggel küzd a 24 éves Lázár Bence, a Sport Tv szakkommentátora. A Nemzeti Sport úgy tudja, néhány hete leukémiát állapítottak meg a volt csatárnál, és a Szent László Kórházban kezelik. Instagramján szomorú mondatok kíséretében osztott meg kórházi fotókat.

MTI Tech

Rákos gyerekek Magyarországon: magas a gyógyulási arány

Az Őrzők Alapítvány munkatársa szerint 70-80 százalékos a gyógyulási arány a daganatos beteg és leukémiás gyerekeknél Magyarországon. Egy vasárnapi rendezvénnyel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy van remény, van miért küzdeni.

1 2 3

A címlapról ajánljuk