MTI Itthon

Újabb pontosítás Hoffmannéktól a relaxációról

A relaxáció és meditáció nem lesz kötelező tantárgy, és szabadon választható kerettanterv sem készül, illetve készült hozzá - erősítette meg a köznevelési államtitkárság csütörtökön.

MTI Itthon

Hoffmann: "egy ember ekkora terheket már nem győz"

A felsőoktatás körül fellángolt viták óriási energiát emésztenek fel minden részről, ezért is javasolta Hoffmann Rózsa Orbán Viktornak, hogy a felsőoktatás kapjon segítséget államtitkári szinten.

hvg.hu Itthon

Szűkített kapacitásokkal hozza vissza a keretszámokat a kormány

Bár Orbán Viktor szerint nincsenek felsőoktatási keretszámok, az oktatási államtitkárság kreatív trükkel hozná vissza a régi gyakorlatot: minden intézményben jelentősen szűkítenék a szakos kapacitásokat, több esetben még a tavalyinál is kevesebb hallgatót vehetnének fel. Úgy tudjuk, több helyen tiltakozásra készülnek.

MTI Itthon

LMP: az Educatio kiállítás egy blöff

Az LMP véleménye szerint hiába rendezik meg az idén is az Educatio elnevezésű oktatási szakkiállítást, a köz- és a felsőoktatás ezernyi nyitott kérdésére a börzén konferenciát rendező és fellépő kormányzati szereplők sem tudnak válaszolni.

MTI / hvg.hu Itthon

Mégsem lesz kötelező a latin

Bár az oktatási államtitkárság saját intézkedései között nemrég feltüntette, hogy a nyolcosztályos gimnáziumokban kötelezővé tennék a latint, az Index szerdai cikke szerint csak ajánlott nyelv lesz majd.

Kovács Áron Itthon

Kié legyen a menza? – Fideszesek bombázzák az iskolaállamosítást

Gyakorlatiasan közelítették meg a fideszes képviselők és önkormányzati vezetők az iskolák állami kézbe vételét. Módosítóikból kirajzolódik, hogy milyen hétköznapi kérdésekre nem gondolt az oktatási kormányzat: kié legyen a menza, ki fizeti az iskolabuszt, hol legyen a tankerület irodája, vagy épp mikor viheti át az állami fenntartó a bútorokat egy másik iskolába.

hvg.hu Itthon

Hoffmann Rózsa tervét bírálták

A sztrájk árnyékában tart vitanapot az Országgyűlés az oktatás államosításáról. Pokorni Zoltán szerint nem lett volna szükség ilyen drasztikus lépésére, a Fidesz szakpolitikusa szerint téves lenne egy kaptafára nevelni a gyerekeket. Hiller István azt mondta, hatalmas káoszt okoz a január 1-től életbe lépő új oktatási rendszer.

MTI Itthon

A Köznevelés-politikai Tanácsban fognak részt venni ezentúl a diák- és szülőszervezetek

Átalakul az oktatáspolitikát segítő szakmai testületek, a társadalmi kapcsolattartás és együttműködés rendszere: nem működik tovább jelenlegi formájában az Országos Diákjogi Tanács és az Országos Szülői Érdekképviseleti Tanács, mivel a diákszervezetek és a szülői szervezetek képviselői részt vesznek a Köznevelés-politikai Tanácsban.

hvg.hu Itthon

Navracsics lenyomta Hoffmannt - tízmilliárdok hiányoznak az oktatás államosításához

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium átverte akaratát az Emberi Erőforrások Minisztériumával szemben az oktatás államosításáról szóló vitás kérdésekben – derül ki a szakállamtitkárság lapunknak küldött válaszaiból. Egyelőre senki nem tudja, mennyi pénz hiányzik még a terv megvalósításához, de egy Fidesz-vezető szerint akár 90 milliárdot is elérhet az összeg.

MTI Itthon

A Hoffmann-államtitkárság szerint jogellenes az AKG alapítványi helyzete

Az oktatási államtitkárság szerint jogellenes az Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) alapítványának helyzete, mert kuratóriumának mandátuma évekkel ezelőtt lejárt. Az intézmény pedagógiai vezetője, Horn György ugyanakkor a gimnázium honlapján azt közölte: nem érinti az AKG működését a napokban megjelent kormányhatározat, az iskola zavartalanul kezdheti meg szeptemberben a tanévet.

MTI Itthon

A kormány hisz a nyugodt tanévkezdésben

Az oktatási államtitkárság szerint egyértelmű rendelkezések, megfelelő tájékoztatás és fokozatosság biztosítja a zökkenőmentes tanévkezdést. Ezt az államtitkárság közölte kedden az LMP sajtótájékoztatójára reagálva.

MTI Itthon

Hoffmannék lesöpörték az ombudsman álláspontját

Az oktatási államtitkárság álláspontja szerint nem helytálló az alapvető jogok biztosának az állami ösztöndíjas, illetve részösztöndíjas hallgatói létszámkeret visszavonására vonatkozó kérése.

Faigl Zoltán Itthon

Hoffmannék szerint a rendőr fellépése sem zárható ki a nevelésből

Az ellenszegülő diákot meg is bilincselheti a rendőr, ha tanítási idő alatt az utcán nem tudja hitelt érdemlően bizonyítani, hogy jogosan van távol az iskolától. A vélemények megoszlanak, abban azonban nagy az egyetértés, hogy a törvény betarthatatlan lesz. A Belügyminisztérium egy még el sem készült, és nem erre a célra létrehozott információs adatbázisra építené az intézkedést.

MTI Karrier

Komoly hiányt okozna a felsőoktatásban a tömeges nyugdíjazás

Az oktatási államtitkárság szerint a felsőoktatásban a minősített oktatók tömeges nyugállományba küldése komoly hiányt okozna, ami ellentétes a felsőoktatás-politika minőségközpontúságával, ezért "egyetemleges intézkedés nem várható"; ezt szerdán közölték az MTI érdeklődésére.

Népszava Itthon

Népszava: újra egymásnak esett Pokorni és Hoffmann

Ennél még a Kádár-kor kommunistái is okosabbak voltak – így kommentálta a köztévében vasárnap este a fideszes Pokorni Zoltán az oktatási államtitkár pénteki kijelentését. Hoffmann Rózsa a készülő köznevelési törvényt ért kritikákról azt mondta: "aki az átalakítást ellenzi, a Gyurcsány-Bajnai korszak restaurációját támogatja" – emlékeztet hétfői cikkében a Népszava.

hvg.hu Itthon

Az Orbán-kormány angolul beszél, Hoffmann Rózsa korrepetációra szorul

Míg az oktatási államtitkárság szeretné elérni, hogy az angol mellett – vagy inkább helyett – minél többen tanuljanak más idegen nyelveket, a kormánytagok többsége csak angolul tud. Az új nyelvstratégia kialakításáért felelős Hoffmann Rózsa azon kevesek közé tartozik, akik nem szereztek angol nyelvvizsgát.

1 2
Szigorúan 500 fő alatt: indul a szigligeti Várudvar Fesztivál

Szigorúan 500 fő alatt: indul a szigligeti Várudvar Fesztivál

Ősszel tárgyalhatja a parlament az új bortörvényt

Ősszel tárgyalhatja a parlament az új bortörvényt

Kamala Harris lesz Joe Biden alelnökjelöltje

Kamala Harris lesz Joe Biden alelnökjelöltje

Koronavírusos a Wizz Air egyik budapesti dolgozója

Koronavírusos a Wizz Air egyik budapesti dolgozója

Klasszikus filmtrükköt is tudni fog az Apple különleges szemüvege

Klasszikus filmtrükköt is tudni fog az Apple különleges szemüvege

Még 11 honvédelmi sportközpontot épít a kormány

Még 11 honvédelmi sportközpontot épít a kormány

Lezárták a szentendrei belváros egy részét, annyira rossz állapotban van

Lezárták a szentendrei belváros egy részét, annyira rossz állapotban van

Két hét múlva már elkezdhetnek oltani az orosz vakcinával

Két hét múlva már elkezdhetnek oltani az orosz vakcinával

A címlapról ajánljuk