Utasokat ebédeltet meg a budapesti metrón az ázsiai séf
Érdemes résen lenni: a négyes metrón eddig paradicsomos spagettit, croissant-t, camembert sajtot, görög salátát is kóstolhattak a szerencsések.
Érdemes résen lenni: a négyes metrón eddig paradicsomos spagettit, croissant-t, camembert sajtot, görög salátát is kóstolhattak a szerencsések.
A rizottó az olasz konyha egyik legváltozatosabb és legkedveltebb fogása, amely számtalan formában elkészíthető. Íme néhány főzési tipp Maxine Clark gasztronómiai szakíró és főzőtanár Rizottó című könyvéből. Részlet.
Megelőzték a korukat az olaszok, az EU-ban még nincs is napirenden, de ők már betiltottak mindenféle, nem élő állatok közbeiktatásával előállított hústerméket a hagyományok védelmének jegyében.
Minden a konyhában kezdődik, és minden ott dől el, a főzés egyetlen titka a szenvedély. A világhírű olasz séf, Gennaro Contaldo sorra írja receptkönyveit, ezek közül kettőt a HVG Könyvek is kiadott.
Nem túlzás, hogy átlépett egy határt az új pizzájával a Dr. Oetker: csokoládés fagyasztott lepényt dob piacra. A „Dolce al Cioccolato” befalásával egy felnőtt átlagos napi kalóriszükségletét be is tolja.
Eredeti olasz hagyományokon alapuló gyorsétterem-fagylaltozó koncepció keresi franchise partnereit hazánkban. Elsősorban Budapesten, valamint nagyobb vidéki városokban egyaránt versenyképes befektetési lehetőséget kínálva leendő hazai franchise partnereinek.
Magyarország iránt érdeklődik Amerika legtöbbet kitüntetett pizzérialánca, a Grimaldi’s. Mester franchise partnert keresnek. Ez az a pizza, ami híressé tette a Brooklyn hidat.
Az olasz és a francia gasztro nagyhatalmak cukrászati vetélkedéséből egyértelműen a franciák kerültek ki győztesen, a viszonylag kevés számú talján édesség azonban csaknem annyira híres, mint az összes francia sütemény együttvéve. Ráadásul könnyen, gyorsan összeállíthatók, és máris dolce vita.
Ha tetszik, ha nem a felkent magyar konyházóknak, a pizza immár a honi kulinária alaptétele. Népszerűségben veri a lángost és a fánkot is, annak ellenére, hogy többnyire az eredeti olasz tésztához van a legkevesebb köze. Ennek oka nemcsak a magyar fantázia gazdagságát bizonyítandó, meghökkentő feltétek sokszínűségében keresendő, hanem abban a szomorú tényben, hogy ha ránk tör a csillapíthatatlan pizza-ehetnék, szinte azonnal nyúlunk a telefonért és hívjuk a pizzafutárt.
A hajószerencsétlenség századik évfordulóján a Titanicon utazó olaszokról emlékeznek meg Itáliában - az óceánjáróval elsüllyedt olasz ételkülönlegességekkel együtt.
Sztárszakácsot vet be a McDonald's Olaszországban, hogy a gasztronómiailag kifinomultabb olaszokat is éttermeibe csábítsa.
Tizenhárom budapesti étterem munkáját díjazta az Olasz Gazdasági Fejlesztési Minisztérium az olasz konyhaművészeti hagyományok minőségi megőrzéséért.
A közelmúltban nyolcvanadik évét betöltött Gualtiero Marchesit Olaszország legnagyobb séfjeként ünnepelik. Az első volt, aki olaszként három Michelin-csillagot is beszerzett. S az első, aki visszaadott egy csillagot Michelinéknek.
A hagyományos olasz ételeket leleményes újításokkal kínáló Osteria Francescana lett az első a Restaurant című szaklap éves, ötvenes rangsorában. A modenai étterem tavaly a második helyen végzett, akkor a spanyolországi Gironában lévő El Celler de Gran Roca étterem előzte meg.
Az olasz nemzeti eledelnek számító pizzának egyre nagyobb a sikere az egész világon - derült ki az olasz vendéglátósokat tömörítő Fipe hétfőn közölt adataiból, amelyeket a Nápolyban rendezendő pizza világbajnokság alkalmából tettek közzé.
A bruschetta az olasz konyha találmánya. Nagyszerűsége éppen az egyszerűségében rejlik, hiszen nem más, mint pirítós. Na de mi minden bír történni vele?!
Az olasz konyha a magyarok fejében még mindig egyet jelent a pizzával és a spagettivel. Így aztán szörnyű csalódások érhetik az embert, ha a helyi sajátosságokról – minden régiónak megvan a maga konyhája és specialitása – tudomást sem véve mindenáron pizzázni akar északon és carbonarát rendelni délen.
Olaszországról gasztronómiai témájú könyvet olvasni nem veszélytelen vállalkozás. Egy időre az lehet az érzésünk, hogy a szerző direkt bosszantásból állítja be olyan csodálatosnak Itália lehetőségeit, mert ha minden igaz, amit leírnak, akkor egyetlen következtetés lehetséges: nincs igazság!
Míg Észak-Koreában a pizza és a spagetti számít különlegességnek, addig Kínában egy vágykeltő fogásokra specializálódott étterem népszerűsége nőtt meg. A guatemalai akvárium-étteremben viszont a cápák harapnak.