Nem csalás, csak ámítás
Toplistás étteremről derült ki, hogy nem is létezik. Pedig a vendégek egekbe magasztalták az értékeléseikkel.
Toplistás étteremről derült ki, hogy nem is létezik. Pedig a vendégek egekbe magasztalták az értékeléseikkel.
A nyár egyik legkelendőbb termékével önkiszolgáló fagylaltozókban is találkozhatunk Olaszországban, az adriai tengerparton. Az újdonság itthon is hamar követőre talált, nemrég megnyílt az első hazai SelfIce fagylaltozó.
Az eddigi adatok alapján úgy tűnik, nem homofób támadás történt – ezt írta a Facebookon a hétfő hajnalban megvert melegjogi aktivista. Andrea Giuliano feltételezett támadóját elfogta a rendőrség. A Magyarországon élő olasz férfi ugyanakkor azt üzente: bár lehet, nem gyűlöletcselekmény áldozata lett, nem fél a náciktól és a gyűlöletet szítóktól.
Elrabolták egy olasz mérnöki-építkezési vállalat négy dolgozóját a líbiai Mellitah térségében, ahol az ENI olasz energiavállalat gázvezetéke van – jelentette be hétfőn az olasz külügyminisztérium.
Jó üzlet a híres pármai sonkát is hamisítani. S ne gondoljuk, hogy a címke megvédi a pénztárcánkat. Legfeljebb az illúziónkat hagyja meg.
Míg nálunk és szerte a világban egyre inkább divatba gurulnak a mozgóbüfék, addig a római városatyák bekeményítenek. Ha nem is máglyára küldik az eretnek árusokat, kiűzettetnek a paradicsomi történelmi városmagból.
Prosecco, prosciutto, parmigiano nélkül elképzelhetetlen egy igazi olasz piknik. S persze nem árt egy jeges latte, ráerősítésnek eszpresszó. Hozzávaló még a napfény, jó társaság. S mindez együtt – ezúttal június 6-án Budapest szívében, az olasz hetek keretében.
Ha valami nagyon egyszerű, de rafináltan finom ételt emlegetünk fel, szinte rendre hozzátesszük: ahogy a nagyi főzte. Hiába, az az igazi. De valahogy megfeledkezünk róla, hogy a nagymamáknak is volt mamája.
Menyecske, kis hercegnő, papfojtó, angyalhaj. Akár egy mese szereplői is lehetnének. Leginkább egy konyhameséé, hiszen mindegyik tészta. Olaszhonban meg is van a történetük.
Hívhatnánk egyszerűen csak kenyérlepénynek, lepénykenyérnek, hiszen Olaszországban mindennapi betevő vagy a mamma kemencéjéből, vagy a péktől.. De ez maga a nagy klasszikus, a Focaccia di Recco. A recept és tuti tippek a sütéshez Simone Marcedula séftől.
Drogkereskedelem miatt elítélt olasz maffiózót fogtak el a spanyol hatóságok a dél-spanyolországi Costa del Sol tengerparton – közölte pénteken a spanyol belügyminisztérium. A nápolyi Camorra bűnszervezet Elia klánjához tartozó Carlo Leonét a spanyol polgárőrség a népszerű tengerparti kikötővároshoz, Marbellához közeli San Pedro de Alcantara településen vette őrizetbe. A 55 éves férfit 2009 óta körözték az olaszok.
Bár még két hét, azért lassan kezdünk a húsvétra koncentrálni. Legalábbis, ami a bevásárolnivalókat, az ünnepi menük összeállítását illeti. Az utóbbiból talán nem csinálunk olyan nagy gondot, mint karácsonykor, a lényeg, hogy meglegyen a sonka. S persze kellene valami sütemény. Esetleg kuglóf, olasz módra?
A szentpétervári közvéleményt két napja egy olasz szakács letartóztatása foglalkoztatja, akiről kiderült, hogy a Cosa Nostra tagja. Úgy tűnik, az eset legnagyobb kárvallottjai a helyi pizzafanok, akik nagyon megkedvelték az igazi olasz lepényeket.
Nyolcvankilenc éves korában elhunyt Aldo Ciccolini olasz származású francia zongoraművész vasárnapra virradóra Párizs környéki otthonában.
A névnapja minden bizonnyal február 5-én lett volna annak a francia kislánynak, akit szülei kedvenc csemegéjük után szerettek volna elnevezni. A törvény éber őre azonban lesújtott. Biztos nem édesszájú.
Hogy mi is az a ragu? Se nem tokány, se nem pörkölt. S legfőképpen nem az, amit boldogult úrfi korunk menzakonyháin előszeretettel merőkanalaztak a szétfőtt tésztákra.
Mediterrán ízek és magyar alapanyagok kombinációja – ez Leonardo di Clemente konyhája, hazánk egyik legelegánsabb szállodájának éttermében. A dél olasz származású séf közel két éve költözött Magyarországra, munkáiban egy kis japán hatás is érződik, miközben imádja a magyar pirospaprikát és a libamájat. Egy különleges kreáció apropóján beszélgettünk vele, saját teakeverékükhöz álmodott magyar-olasz ihletésű fogást, és még csak nem is titkosította a receptet.
Kötényhúzás, tésztagyúrás, töltés, pörgetés, kóstolás és sütés – alkalmi szakácsként mutatkozott be Benedek Tibor és Epres Panni. A házaspár egy originális olasz fogást készített.
Ezzel a felhívással indult nemrégiben verseny hazai séfeknek, szakácsoknak. A döntőbe jutott legjobb hét versenyző július 22-én a METRO Gasztroakadémián mérte össze tudását. A nyertes egy sült makrélás tányérral utazik Pármába.
Hogy valaki sztár-e vagy celeb, azt nálunk elég nehéz eldönteni. Maradjunk annyiban, hogy ismert emberekről van szó, akik beszálltak az étterembizniszbe. Vagy azért, mert szerettek volna igazán jót enni-inni, vagy mert valami teljesen mást akartak csinálni, mint addig, esetleg elhivatottságról is lehet szó.