#pályázatok

MTI/hvg.hu Gazdaság

40 milliárdos ígéretet tett a kormány a borászoknak

Arról ugyan továbbra sincs még csak hír sem, hogy a három éve Tokaj-Hegyaljának ígért 100 milliárd forintos fejlesztési ígérvényekből lesz-e valaha bármi is, de a Miniszterelnökség kedden tovább emelte a tétet. Igaz, csak egy államtitkár volt, aki közölte: a Brüsszelből leszívható 20 milliárdos támogatást a kormány megduplázza. Most csak borászati támogatásról lehet szó - meg a versenyképesség javításáról.

MTI Vállalat + Vezető

Plusz 300 milliárd kkv-fejlesztésre

300 milliárd forinttal emelte meg a kormány a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) idei keretét - közölte a Karsai Tamás, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára hétfőn.

Bicsérdi Ádám Kult

Lukáts Andor: "Legszívesebben ökölre mennék"

Sok mindenből elege van, de nem adja fel – Lukáts Andor új bemutatóra készül, miközben elkeseredett harcot vív saját színháza életben tartásáért, plakátot tervez és tüntetésekre jár. Állami támogatásra már nem pályázik, miután a színházi és a filmes szervezetek sokszor megalázó tortúrába sodorták. A színész saját gyermekei jövőjéért is aggódik, épp ezért hangoztatja nyíltan véleményét közéleti kérdésekben is. Szerinte egyre több művésznek nyílt ki a szeme az utóbbi időben, és egyre kevesebben hisznek a "majd más elintézi" bénító logikájában. Lukáts Andorral beszélgettünk új szerepéről, csalódásokról, megalázó helyzetekről, és jövőbeni terveiről.

hvg.hu Gazdaság

Kell havi 200 ezer fix négy évig? Forduljon Matolcsyékhoz!

Kiírta a jegybank a Pallas Athéné Alapítványainak pályázatait. Az alapítványokhoz – melyeknek a jegybank nemrég 200 milliárd forintot juttatot – például doktori ösztöndíjakra, konferenciákra, tananyagfejlesztésre is lehet pályázni. Bár csak ezen összegek hozamait oszthatják szét, a kiírások alapján még így is igencsak nagyvonalú összegeket lehet elnyerni. A pénz arra is jó lehet, hogy lekötelezetté tegyen egyetemistákat, kutatókat, tanuló vagy végzett közgazdászokat a Matolcsy-féle jegybank.

Nagy Gergő Gazdaság

Mindenki a nyertes trafikosoknak nyújtja segítő kezét

A trafikpályázat eredményhirdetése után megszaporodtak az olyan hibrid cégek, melyek egyszerre igyekeznek támogatást nyújtani a felálló nemzeti dohányboltoknak és érdekképviseletként is megjelennének. Jogi segítség, marketing, közös beszerzés, könyvelés, pénztárgépek, csak hogy pár elemet említsünk a kínálatból. A tanácsadás a cégek állítása szerint egyelőre nem kerül pénzbe, később azonban lehetnek tagdíjak.

Index Vállalkozás

Index: teljes a fejetlenség az uniós pénzek körül

Több, az Indexnek nyilatkozó pályázó szerint az EU-s pénzek magyarországi kifizetései nagyon lelassultak, annak ellenére, hogy az idén született kormányhatározat a gyorsításról. A kormány szándéka azonban visszájára fordult, és a rendszer szétesőben van - írja a lap.

MTI Karrier

Országos innovációs nap az ELTE-n

Ötödször rendezi meg országos innovációs napját jövő szerdán az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE). Az ingyenes program része az egész napos konferencia, az ELTE Innovatív Kutatója díj átadása, a hallgatói innovációs pályázat eredményhirdetése, az innováció fájának ültetése, valamint egy jótékonysági könyvgyűjtő akció is - közölte az egyetem.

hvg.hu Hírek

Milliárdokkal kisebb összegre, szigorúbb feltételek mellett pályázhatnak a vállalkozások

Októberéig mindössze 33,1 milliárd forint értékű támogatást igényeltek a vállalkozások a GOP vállalati technológiafejlesztési kiírásai keretében. Tavaly – igaz, az egész évben – 136,5 milliárd forint volt ez az összeg. Az okok a Start Zrt. véleménye szerint az igénybe vehető keretösszegek csökkentésére és a feltételek jelentős szigorodására vezethetők vissza.

MTI Üzleti tippek

Kétszázmillióra pályázhatnak a kkv-k

Versenyképességük fejlesztése és foglalkoztatási kapacitásuk bővítése érdekében összesen 200 millió forintra pályázhatnak a kisvállalkozások e hónap végéig, illetve szeptember 30-ig - derül ki abból a pályázati felhívásból, ami az Országos Foglakoztatási Közalapítvány (OFA) honlapján jelent meg.

hvg.hu Vélemény

Felülről irányított korrupciós gépezet

Változatlanul talány, honnan származik az a több milliárd forint, amit a pártok kampányfinanszírozásra költenek, hiszen az állami támogatás és a különféle adományok a kiadásoknak csak töredékét fedezik. Felmerül a gyanú, bár eddig nem tudták bizonyítani, hogy a hiányzó összegek az állami és önkormányzati megrendelésekből, pályázatokból lecsípett tíz-húsz százalékokból származnak - veti fel Novák Zoltán, a Méltányosság Politikaelemző Központ kutatásvezetője.

1 2
Márciusban is kérhetik a cégek a munkáltatói adómentességet

Márciusban is kérhetik a cégek a munkáltatói adómentességet

Így változtatta meg a vásárlói szokásainkat a koronavírus

Így változtatta meg a vásárlói szokásainkat a koronavírus

Olaszország fehér foltja: Szardínia szigetén feloldják a járványkorlátozások többségét

Olaszország fehér foltja: Szardínia szigetén feloldják a járványkorlátozások többségét

Egy zsiráf kivágott szívével pózolt a Facebookon egy trófeavadász nő

Egy zsiráf kivágott szívével pózolt a Facebookon egy trófeavadász nő

Zöld jelzésnél megállt a Porsche és megvárta, amíg mindenki pirosat kap - videó

Zöld jelzésnél megállt a Porsche és megvárta, amíg mindenki pirosat kap - videó

Meglettek Lady Gaga elrabolt kutyái

Meglettek Lady Gaga elrabolt kutyái

Egy vírusos eset miatt lezárják a kétmilliós új-zélandi Aucklandet

Egy vírusos eset miatt lezárják a kétmilliós új-zélandi Aucklandet

Idén már 18-an haltak meg lakástűzben Magyarországon

Idén már 18-an haltak meg lakástűzben Magyarországon

A címlapról ajánljuk