szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ötödször rendezi meg országos innovációs napját jövő szerdán az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE). Az ingyenes program része az egész napos konferencia, az ELTE Innovatív Kutatója díj átadása, a hallgatói innovációs pályázat eredményhirdetése, az innováció fájának ültetése, valamint egy jótékonysági könyvgyűjtő akció is - közölte az egyetem.

Az egyetem lágymányosi campusán rendezendő innovációs nap - amelyet az egyetem Pályázati és Innovációs Központja az idén a Karrierközpont támogatásával szervez - elsődleges célja az egyetemen szerzett tudás és az alapkutatások ismereteinek gyakorlati életben való hasznosításra ösztönzése, illetve a kutatók egymás közti és a vállalati szférával való kapcsolatainak elősegítése, erősítése. 

A konferencia az egyetemi és akadémiai kutatás közép- és hosszú távú jövőjének kérdéseit boncolgatja. A meghívott előadók között szerepelnek a kormányzati szféra szakpolitikusai, valamint a Szegedi és a Debreceni Egyetem rektorai is. Az ELTE rektora a korábbi évek hagyományainak megfelelően a rendezvényen adja át Az ELTE Innovatív Kutatója díjat, és első ízben hirdetnek eredményt a hallgatói innovációs ötletpályázaton. 

A Könyvtorony-akció keretében a szervezők arra buzdítanak minden résztvevőt, hogy a rendezvényre vigyék magukkal azt a régi könyvüket, amely megszerettette velük a tudást. Az összegyűjtött könyvekből tornyot építenek, majd felajánlják őket az ELTE jövőbeli nemzedékének. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, a részletes programot és a jelentkezési lapot le lehet tölteni az ELTE Pályázati és Innovációs Központjának honlapján, valamint az esemény Facebook-oldalán.

Újabb négy ember halt meg a koronavírus miatt Magyarországon

Újabb négy ember halt meg a koronavírus miatt Magyarországon

Csak 19 ezer kilométer van ebben az eladó 33 éves Lada kombiban

Csak 19 ezer kilométer van ebben az eladó 33 éves Lada kombiban

Koronavírustól halt meg Giuseppe Conte rendőri kíséretének tagja

Koronavírustól halt meg Giuseppe Conte rendőri kíséretének tagja