Betört a házba, majd padlizsánkrémet lopott a hűtőből egy medve
A szombat hajnalban történt esetről a ház lakója, egy családanya számolt be a portálnak.
A szombat hajnalban történt esetről a ház lakója, egy családanya számolt be a portálnak.
Vannak az életben biztos dolgok. A juhtúrós sztrapacska és a hatalmas adagok nem változnak a Krisztina körúton, ahol húsz éve áll a Horváth Étterem. Legnevesebb törzsvendége a legendás focista volt, a mi Öcsink, és a spanyolok Panchoja, akiért valószínűleg a napokban nemcsak a fele, de az egész királyságukat odaadták volna…
A bűnözésnek etikettje és esztétikája is van, főleg ha grupi, orál és obszcén. Sade márki Lacoste várában érezte csak igazán otthon magát. Kulturális szextúra Provence-ban.
A jellegzetes püspöklila padlizsánból sokféle fogás készíthető, de talán a legnépszerűbb a padlizsánkrém. A borbároktól a fine dining éttermekig lépten-nyomon asztalra kerül. Érdemes elkészíteni otthon is. Az alapkrémet aztán tucatjával variálhatjuk.
Nem mondjuk, hogy a padlizsánnak szobrot kellene állítani, pedig lehet, méltóbb lenne rá, mint sok más, ami talapzatra kerül. Mindenesetre a padlizsán szobrát nem lenne érdemes ledönteni. Talán még annak sem, aki utálja. Mert biztos akad ilyen. Sajnáljuk. Ez a jellemzően gyönyörűen lila, olykor cirmos, de akár fehér pozsgás növény ugyanis tolakodástól mentesen teszi magát nélkülözhetetlenné a nyári konyhában.
Padlizsánkrémet tunkolni, mártogatni menő. Kavarni sem rossz. Variálni még jobb.
Hogy ilyen néven nem találunk török étlapon fogást, az könnyen lehet. De hogy minden török étlapon találunk padlizsánt, az biztos.
Magyar szakács készített egy budai szórakozóhely vendégei számára 1001 éjszaka menüt. Megkóstoltuk, megettük, mégis a Duna-parton éreztük magunkat.