Málló falú, mocskos üzemben készültek a "házi" rétesek és bejglik – videó
Egy III. kerületi üzemre csaptak le a szakemberek, ahol borzasztó higiéniai körülményeket találtak.
Egy III. kerületi üzemre csaptak le a szakemberek, ahol borzasztó higiéniai körülményeket találtak.
Nyáron húzunk le a tengerpartra, télen fel a hegyekbe síelni. Útba esik jövet-menet, de legfeljebb célirányosan beugrunk egyet shoppingolni. Pedig Zágrábban jó csak úgy lenni, különösen forgolódni a piacon, és berámolni pár vásárfiát a csomagtartóba. No és megkóstolni valami nagyon helyit.
Egyre kevesebb rétesboltot találni Budapesten és környékén, de ahol még mindig külön figyelmet szentelnek a monarchiás süteménynek, ott bőséges a kínálat. A jól megszokott meggyes, túrós vagy almás ízeken kívül már banános, ananászos vagy málnás-tejberizses kombinációkat is kapni – megmutatjuk, a nagymama konyháján kívül milyen helyekre érdemes betérni, ha rétesre vágyunk.
Tökéletes rétes a nagymamánk konyháján kívüli világban nem létezik. Ahhoz, hogy teljesüljön, egy recept utasításait követni még édeskevés: kellenek hozzá a textillepedőbe ivódott történetek, az ujjakba ráncosodott tapasztalat, és az a megfoghatatlan plusz, ami nélkül széthullik a tészta, kiszárad a töltelék. Ennek ellenére megpróbáltuk feltérképezni a felhozatalt Budapesten és környékén. Szubjektív listánkon a népszerű normafai rétes csak az utolsó előtti helyen végzett.
Adventkor együnk csokit. Vagy sütit. Hiszen az adventi négy hét a karácsonyi felkészülés időszaka, és felkészülten kell szembenéznünk a bejglikkel, szaloncukrokkal és kalácsokkal.
Hajszálvékony, aranysárgára sült, finoman ropogós tészta, és a töltelékek számtalan variációja. Ha a friss rétes illata belengi a lakást, nincs, aki ellenálljon a kísértésnek.