Fülöp Máté (szerkesztő) Nagyítás

Orbán Tapolcán, Godzilla és a kis Schumi a hét képein

Áthatóvá vált barlangrajzok, leállított M4-építkezés, eltávolított Edward Snowden-mellszobor, Tapolcán kampányoló Orbán Viktor, kanadai óriáshal, robotfoci - Nagyítás fotógaléria a hét fontosabb eseményeiből.

MTI Világ

Fotó: Ferenc pápa kedvéért kiürítették a Siratófal előtti teret

Ferenc pápa hétfő reggel meglátogatta Jeruzsálem óvárosában a muzulmánok harmadik legszentebb helyét, a Szikladómot, majd onnan néhány méterre a zsidók legszentebb helyét, a Siratófalat. A hegy tetején tett látogatása idejére kiürítették a Siratófal előtti teret, hogy egyedül imádkozhasson.

MTI Világ

Agyonlőttek egy zsidó férfit a Siratófalnál

Egy biztonsági őr lelőtt egy zsidó férfit péntek reggel a jeruzsálemi Siratófalnál, mert szélsőségesnek vélte, ugyanis Allah akbar! (Isten a legnagyobb!) kiáltással előhúzott valamit a zsebéből.

MTI Világ

19 millió forintos csekket találtak a Siratófalban

A Jediót Ahronót című izraeli lap csütörtöki száma szerint egy 22 éves hívő szerda kora reggel a szent helyen imádkozott, amikor a fal egy repedésében szokatlan papírdarabra lett figyelmes és kihúzta azt. Az angol nyelven kitöltött csekk címzettje "A szent Siratófal" volt. A férfi most maga akarja kiváltani a pénzt.

MTI Tech

iPhone-alkalmazás a Siratófalhoz

A világ bármely pontjáról felkereshetik iPhone-készülékükkel a jeruzsálemi Siratófalat a készülékek birtokosai.


A címlapról ajánljuk