Jön a misztikus, hét ízű sonka - exkluzív recepttel
Madrid főterén második alkalommal kerül sor október 31. és november 3. között a nagy sonkavásárra, amelyet a világmárkának számító leghíresebb sonkafajtájának, az Ibérico bellotának szentelnek.
Madrid főterén második alkalommal kerül sor október 31. és november 3. között a nagy sonkavásárra, amelyet a világmárkának számító leghíresebb sonkafajtájának, az Ibérico bellotának szentelnek.
„Ha a világ legjobb sonkája egy legendás séf kezébe kerül, akkor csakis valami elképesztő történhet”- ezzel a szlogennel indult el egy új netes alkalmazás, amely angol nyelven is elérhető.
Évek óta megpróbálunk ilyen tájt frappáns ötleteket adni, mit kezdjünk a maradék sonkával és más húsvéti resztlivel, ami a hűtőben, konyhában darvadozik. Kísérlet újratöltve.
A sonkavásárlási csúcsidőszak egyértelműen a húsvét Magyarországon, tavaly a teljes éves eladott mennyiség több mint felét március-áprilisban vásárolták meg a családok - közölte a GfK Hungária Piackutató Intézet szerdán.
Ha valaki hiányolná a disznókat a pesti belvárosból, megnyugodhat. A mangalicák a Szabadság térre masíroznak, csakúgy, mint tavaly februárban.
Miközben a hazai élelmiszeripar haldoklik, a nagy múltú húskombinátok csődbe mennek, van egy vásárlói réteg, amelyik megcsömörlött az olcsó, ehetetlen ételektől. Nemcsak Budapesten zajlik a gasztroforradalom, egy konok, kitartó szihalmi hentes egzisztenciáját tette fel arra, hogy meggyőzze a hevesieket, a húsnak lelke van. A „Konok magyarok” sorozatunkban olyan embereket mutatunk be, akik néha rendszeridegenként, széllel szemben is sikeressé váltak. Virágh Dénes úton van efelé.
Huszka Imre, a budapesti Mezzo Music Restaurant szakácsa nyerte Magyarország első spanyolsonka-szeletelő bajnokságát a 21. Budavári Borfesztiválon.
Élelmiszercsalás miatt 300 ezer euró (85 millió forint) értékű érlelt sonkát foglaltak le Olaszországban - írja a Corriere.it.
A sonka akkor jó, ha jól csinálják, még jobb, ha mangalica, ráadásul magyar, de a szeletelésen is sok múlik. Sőt, még az is lehet, ott dől el minden. Megvolt az első magyar Sonkakonferencia.
A legtöbb családban hosszú hétvégék ürügyén testes túlélő készleteket halmoznak fel. Aztán már a hűtőt sincs kedvük kinyitni, amiben ott förmed rájuk az ünnepi fogásokból maradékká lefokozódott holmi. Mit kezdjünk vele?
Nagy ünnep, nagy erőpróba. Bevásárlás, főzés, terítés, mosogatás küldi padlóra az embert, meg az idegeskedés. Megvettünk-e mindent, befér-e a hűtőbe, jól sikerül-e a kaja, készen leszünk-e időben, nem lesz-e veszekedés az asztal körül, ahogy az már lenni szokott sátoros ünnepek alkalmával. Nem lesz! Legalábbis,ha a menün múlik.
Március végére megvolt a húsvéti ünnepeket megelőző nagy sonka célellenőrzés. 25 előállítótól 53 termékmintát 373 laboratóriumi vizsgálattal tesztelt illetékes hivatal. Hiába, nehéz a „trópusi szolgálat”, úgy hogy mi csak nézelődtünk.
Egyre több sonkát vásárolnak a magyarok húsvétkor - derül ki a Nielsen kutatásából. Az idei adatok még nem ismertek, de tavaly összesen 3.300 tonna fogyott, ami azt jelenti, hogy átlagosan - a csecsemőket is beleértve - mintegy 30 deka sonkát eszünk az ünnepen - olvasható az InfoRádió honlapján.
A sonkára vonatkozó célellenőrzést rendelt el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a húsvétot megelőző hetekben.
A világ legjobb sonkája is kapható a budai bevásárlóközpontban nemrég megnyílt húsboltban, ahol kisebb vagyont is el lehet költeni például prémium steakekre. Kíváncsiak lettünk, ki az, aki a válság szelével szembe megy, hogyan s miért csinálja. A fő kérdésre a választ, hogy van-e, s mekkora kereslet a világszínvonalú árakon mért világszínvonalú termékekre, majd a vásárlók adják meg. Interjú Konrády Zoltánnal.
Hárman rosszul lettek és kórházba kerültek, miután ettek abból a füstölt áruból, amelyet egyikük a kaposvári piac bejárata előtt a parkban, egy padon füstölt sonkát és szalonnát áruló férfitől vásárolt.
A húsvét a karácsony után a kereszténység legnagyobb ünnepe, nem csoda hát, hogy az ünnepi lakoma is hasonlóan nagyszabású. Természetesen, ahogy minden évezredekre visszanyúló ünnepnek, a húsvétnak és a húsvéti étkezésnek is megvannak a hagyományai, szokásai. Most segítünk színesíteni,új elemekkel bővíteni.
Tőlünk nyugatabbra leginkább sütve szeretik a sonkát, és valamivel bonyolultabban készítik, mint mi. Az extra időráfordítás azonban megéri, mert izgalmas fogást tehetünk az asztalra.
A brit trón várományosának sonka került az útipoggyászába. A Spanyolországban nemrég hivatalos látogatáson tartózkodó Károly herceget a legnevesebb andalúziai sonkakészítő lepte meg márkatermékével.
Egyetlen vákuumcsomagolt, gyorspácolt sonka sem ért el "kiváló" eredményt a Kosár magazin tesztjén.