#szívbetegség

Mennyi a már sok cukor?
 

Mennyi a már sok cukor?

Japán és amerikai kutatók legújabb tanulmánya szerint az eddigi maximálisan ajánlott napi cukorbevitel is növeli a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának a kockázatát.

Medipress Medipress


A zöldség- és gyümölcsfogyasztás tényleg csökkenti az infarktus kockázatát
 

A zöldség- és gyümölcsfogyasztás tényleg csökkenti az infarktus kockázatát

Aki szereti a gyümölcsöt és mindenféle változatban sok zöldséget is fogyaszt, az sokkal ritkábban fejezi be életét szívroham következtében, mint az, akinek étrendjében kevés fordul elő ezekből az egészséges ételekből. Tíz európai ország lakóinak vizsgálata igen meggyőző adatokat szolgáltatott ehhez a következtetéshez, amely a European Heart Journal szaklapban közzétett tanulmányban olvasható.

MTI MTI