#szőlő

Miért olyan drága a jégbor?
 

Miért olyan drága a jégbor?

Az egyik legdrágább borfajta. Édes, mint a méz, zamatos, akár a tőkéről szüretelt friss szőlő, íze, mint a naspolyáé és a birsalmáé.

hvg.hu hvg.hu

Az ősz receptje
 

Az ősz receptje

A szőlő a benne található vitaminoknak, ásványi anyagoknak és a víznek köszönhetően elsősorban a bőrre, a vesére, a májra és a bélrendszerre fejti ki hatását. Ha nem csak önmagában szeretnénk fogyasztani, íme néhány egészséges receptötlet!

hvg.hu hvg.hu


Megkezdődött a szüret Tokaj-Hegyalján
 

Megkezdődött a szüret Tokaj-Hegyalján

A legkorábban érő muskotályos szőlő szedésével szombaton megkezdődött a szüret Tokaj-Hegyalján; a történelmi borvidéken összességében mintegy 350 ezer mázsa terméssel számolnak a gazdák - mondta Marcinkó Ferenc a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke.

MTI MTI