Miért olyan drága a jégbor?
Az egyik legdrágább borfajta. Édes, mint a méz, zamatos, akár a tőkéről szüretelt friss szőlő, íze, mint a naspolyáé és a birsalmáé.
Az egyik legdrágább borfajta. Édes, mint a méz, zamatos, akár a tőkéről szüretelt friss szőlő, íze, mint a naspolyáé és a birsalmáé.
A szőlő a benne található vitaminoknak, ásványi anyagoknak és a víznek köszönhetően elsősorban a bőrre, a vesére, a májra és a bélrendszerre fejti ki hatását. Ha nem csak önmagában szeretnénk fogyasztani, íme néhány egészséges receptötlet!
Egyre többen keresik idehaza a menő nemzetközi fajták helyett az ősi magyar borszőlőkből készült nedűket. Van miből válogatni: az idők során több ezer fajtát termesztettek a Kárpát-medencében.
A legkorábban érő muskotályos szőlő szedésével szombaton megkezdődött a szüret Tokaj-Hegyalján; a történelmi borvidéken összességében mintegy 350 ezer mázsa terméssel számolnak a gazdák - mondta Marcinkó Ferenc a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke.