hvg.hu Itthon

Blikk: Pécsen is baj van a tanárok fizetésével

Munkaügyi pert indítottak pécsi pedagógusok a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) ellen, mert alacsonyabb fizetésért kell dolgozniuk, mint amennyi szerintük jár – írja a Blikk. Általános iskolai tanárokkal olyan papírt írattak alá, amelyen az állt, hogy főiskolai végzettségért járó bért kapnak, pedig az egyetemi végzettségük alapján kellett volna megállapítani a fizetésüket. Ezzel havonta átlagosan 20 ezer forinttól esnek el a lap szerint.

hvg.hu Itthon

"Kedves Rózsa! Nem szégyelli magát?"

A budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem Trefort Ágoston Gyakorlógimnáziumának matematikatanára, Gerőcs László 39 évi középiskolai tanári munka után keserű szájízzel készül búcsúzni a pályától. Blogbejegyzésében arról ír, hogy kitöltötte a szakmai kérdőívet és most pedagógus i. kategóriában van, ugyanúgy, mint "lelkes és tehetséges fiatal kollégája", aki 3 éve fejezte be egyetemi tanulmányait.

Gergely Zsófia Itthon

„Itt nem lehet válogatni” – kiszűrhető egy pedofil tanár?

Megelőzhetőek lennének a diákjainak szexuális zaklatásával gyanúsított csepeli tornatanáréhoz hasonló esetek? Létezik egyáltalán bármilyen kontroll, mikor eldől, ki foglalkozzon hivatásszerűen gyerekekkel? Egyáltalán lehetne ilyen alkalmassági vizsgával vegzálni a jelentkezőket, amikor már az is öröm, ha valaki egyáltalán pedagógus akar lenni? A tanári közösségnek kellene kiszúrnia, ha valakit személyisége, pszichés állapota miatt nem szabad gyerekek közelébe engedni? Utánajártunk a tanárszűrés – nem létező – know-howjának.

MTI / hvg.hu Itthon

Emmi: átutalták a 16 ezer tanár fizetését

Átutalták a magán- és alapítványi iskoláknak is a pedagógusok novemberi bérét - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős államtitkársága pénteken.

hvg.hu Karrier

Késik 16 ezer tanár fizetése

Karácsony előtt néhány nappal veheti csak fel novemberi fizetését több mint 16 ezer pedagógus, a magán- és alapítványi iskolák ugyanis még nem kapták meg állami támogatásukat - közölte az eduline.hu. A minisztérium azt ígéri, péntekre minden intézményfenntartóhoz megérkezik a pénz.

hvg.hu Itthon

Ez nem olyan, mint az úttörőség

A pesti megyeháza előtt akciózó tanárok szerint pont olyan a Nemzeti Pedagógus Kar, mint az úttörőség, amelybe akarata ellenére minden közoktatásban dolgozó tanárt beléptetett az állam. A Hívatlanul Hálózat aktivistái bojkottra buzdították a Hoffmann Rózsával tartott, nem nyilvános tanári értekezletre érkezőket. Eközben az egyik demonstrálót a kormánymegbízott győzködte arról, hogy a tagság valójában jó a tanároknak.

hvg.hu Itthon

Tanárokat díjaztak

Két különösen problémás, tanulási és egyéb nehézségekkel küzdő gyerekekkel foglalkozó tanár, Lantos Ágnes és Szabó Erika tanárnők kapták idén a Varga Gábor-díjat.

MTI Itthon

Kevesebb diák juthat egy tanárra

Csökkenne az egy pedagógusra jutó tanulólétszám az idei költségvetéshez benyújtott módosító indítvány szerint, amely százmillió forintot csoportosítana át a hit- és erkölcstanoktatás kis létszámú csoportjainak.

MTI Itthon

Elítélték a tanárt pofon vágó anyát

Egy év hat hónap, két évre felfüggesztett börtönre ítélte a Nyíregyházi Járásbíróság azt a kéki szülőt csütörtökön, aki fiának tanárát bántalmazta a település középiskolájában - közölte a Nyíregyházi Törvényszék elnökhelyettese és sajtószóvivője.

MTI Itthon

Pofon verte gyermeke tanárát egy anya

Gyorsított eljárásban állítanak bíróság elé egy asszonyt, aki fiának tanárát bántalmazta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kék község középiskolájában - közölte a megyei főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI érdeklődésére.

Kósa András Itthon

Kádári reflexek süllyeszthetik el az oktatási reformot

Egyelőre semmit nem tudnak az érintettek a januártól bevezetni tervezett, a tanárok későbbi fizetését is befolyásoló pedagógus-besorolási rendszerről. A szakszervezet szerint kérdés, hogy mérik le, ki az igazán jó tanár. Egy oktatási szakértő azt mondta lapunknak, teljesen elhibázott az irány, ráadásul máig élő kádárista reflexek hatnak minden változás ellen.

hvg.hu Karrier

A diákok szerint is túl kevés a tanárok fizetése

A fiatalok szerint az oktató, nevelő munka anyagi elismertségén lenne mit javítani, a pénzbeli megbecsülés szintjét elég alacsonynak érzékelik – az ötfokú skálán 2,3-es értékkel fejezték ezt ki.

1
5 6 7 8 9
12

A címlapról ajánljuk