#tapas


Enni jó – gasztroturizmus
 

Enni jó – gasztroturizmus

Reprezentatív jellegű felmérések szerint az úti célok kiválasztásánál manapság már nemcsak a kifejezetten hedonista gourmet turistáknál szerepelnek első helyen a gasztronómiai szempontok, s csak utána a látnivalók, nevezetességek, a szellemi táplálék. Az utazók egyre inkább kíváncsiak egy-egy ország, nemzet konyhájára. Erre alapozva szerveződik most júniusban az El Bulli örökséghét Barcelonában.

Tóth Sándor Tóth Sándor

 

"Ki evett a tányérkámból" – mi folyik Budán?

Általában a pesti éttermek ugranak be mindenkinek, mintha Budán nem is lennének jó vagy megközelíthető helyek. Pedig érdemes ellátogatni például az egykori Bartók mozihoz, a néhai városmajori kispostához vagy akár a Lövőház utcába. Hol kaphatók a legfinomabb tapastálak? Hol ehetünk grillezett tintahalat vagy marinált pisztrángot? Hol nyúlhatunk bele a szomszéd tányérjába? Budai étteremmustra – megfizethető különlegességeket kerestünk.

Ivanyos Judit Ivanyos Judit

Viva Paella! – a japánok is zabálják
 

Viva Paella! – a japánok is zabálják

Egy vidám reklámfilmmel népszerűsítik a tipikus spanyol ételt Japánban. Bár az ibériaiak véleménye szerint a japánok kreációjának nem sok köze van az eredetihez, azért büszkék rá, hogy a Felkelő Nap országában ily módon is növelik az érdeklődést Spanyolország iránt.

Tóth Sándor Tóth Sándor