Drágult a zöldborsó, és kisebb területen is termelik
Késve kelt és késve érett. A friss 15 százalékkal drágább, mint tavaly, a konzervből csökkent az export.
Késve kelt és késve érett. A friss 15 százalékkal drágább, mint tavaly, a konzervből csökkent az export.
A 20. héten a hazai zöldborsó 900 forint/kilogramm, a zöldbab 1600 forint/kilogramm áron jelent meg a kínálatban. Mindkét hüvelyes ára magasabb volt, mint egy éve: 29, illetve 7 százalékkal.
Az első kora nyári zöldborsóból készült fogás kisebb ünnep a konyhában, hiszen az üde, zöld, édes, friss szemek íze nem hasonlítható a mélyhűtött, pláne a konzerv zöldorsóéhoz. S bár sokáig kínálkozik még a piacokon, pár hétig élvezhetjük csak igazán, így nyugodtan görgessük a szezon idején mind többször a tányérokra.