Finoman csökkentheti az esélyét, hogy magas vérnyomása vagy trombózisa legyen
Kínai kutatók összefüggést találtak az étcsoki fogyasztása és az esszenciális, azaz a kimutatható kórfolyamat nélküli magasvérnyomás kialakulásának kockázata között.
Kínai kutatók összefüggést találtak az étcsoki fogyasztása és az esszenciális, azaz a kimutatható kórfolyamat nélküli magasvérnyomás kialakulásának kockázata között.
Halloween előtt vizsgálta be az étcsokoládékat a Consumer Reports amerikai fogyasztóvédelmi szervezet, hogy kiderüljön, mennyire biztonságos a fogyasztásuk. Igen meglepő eredmények születtek.
A benyújtott keresetben legalább ötmillió dolláros kártérítést követelnek az ismert csokoládégyártótól.
Ólmot és kadmiumot is találtak egyes étcsokoládékban, ezek a nehézfémek pedig nem tesznek jót az egészségnek. Termékvisszahívásról és korlátozásról azonban szó sincsen.
Két kutatás is igazolta, hogy a magas kakaótartalmú édességek fogyasztás csökkenti a stresszt, és jó hatással van a közérzetre, valamint a memória működésére is.
Egy amerikai kutatás is megerősítette, hogy az étcsokoládé növeli a koncentrációt munka vagy tanulás közben, de a vérnyomást is növeli, ezt pedig ellensúlyozni kell. Erre a zöld tea tűnik jó megoldásnak, mert nem oltja ki az étcsokoládé koncentrációra gyakorolt jótékony hatását, hanem még növeli is.
Ausztrál kutatók matematikai számításokkal modellezték az érvédő hatást, amelyet tíz éven át tartó napi rendszerességű étcsokoládé-fogyasztás eredményezhet.
Jó hír az étcsokoládé és napozás szerelmeseinek: a két öröm nemcsak összeegyeztethető, de az első enyhíti a második kellemetlen mellékhatásait, azaz a napszúrást – állítják quebeci kutatók, akik kutatást folytatnak ezen állítás bebizonyítására.
Jelentősen csökkentheti a magas vérnyomást az étcsokoládé fogyasztása – derült ki a BMC Medicine folyóirat legfrissebb számában közzétett egyik tanulmányból.