szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Hungexpo vásárközpontban mától három napon át minden a csúcsgasztronómiáról szól.

Délután háromtól fogadják a szervezők a Bocuse D'Or Europe 2016-os döntőjére érkező csapatokat. A versenyarénában kezdődik az ismerkedés, ahol a május 10-én ringbe szálló tíz csapat – Izland, Norvégia, Bulgária, Finnország, Németország , Észtország, Spanyolország, Egyesült Királyság és Törökország – tagjai bekészíthetik eszközeiket a főzőbokszokba.

Este fél 7-kor elindulnak a versenyzők bevásárolni: a METRO Magyarország SIRHA zöldség- és gyümölcspiacán válogathatják össze a hozzávalókat a halas és húsos versenytálakhoz. Egy kötelezőnek felhasználandó összetevőt "titkosítanak" a szervezők, hogy mi lesz a jolly joker, azt csak a versenynapon tudjak meg a séfek.

Itt írtunk korábban a verseny alapanyagairól, és mutattunk pár receptet is.

A kedden induló csapatok reggel 7-től foglalhatják el a főzőbokszokat. A verseny fél 9-kor indul, az első, vagyis a halas tálalást fél 2-kor várja a nemzetközi kóstolózsűri, amelynek tagjait a döntőbe jutott csapatok vezetői alkotják. A zsűri elnöke a 2005-ös világverseny győztese, Serge Vieira, Magyarországot Szulló Szabina (Onyx) képviseli.

10 percenként követik egymást a tálak. Az utolsó húsos fogás 15.45-kor érkezik a 10-es bokszból.

A második, szerdai versenynapon ugyanez a menetrend. Ekkor méri össze tudását Széll Tamás (commis: Szabó Kevin) a holland, olasz, orosz, svájci, horvát, francia, belga, dán és svéd séfekkel.

A 2016-os kontinentális döntő eredményhirdetése szerdán este 6-ra várható. Kiderül, kik vehetnek részt a jövő januári világbajnokságon.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!