szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyar gasztronómia nagy sikere, hogy szerdán megnyerte a Bocuse d’Or európai döntőjét az Onyx séfje, Széll Tamás és csapata. Azt tudtuk, hogy a versenyzők adott alapanyagokból dolgoztak, de saját konyhájuk jellemzőit, egyéni kreativitásukat, hagyományaikat is „belefőzhették” az ételekbe.

Egészen pontosan a rendezvény honlapja szerint ez volt a halas és húsos ételsor:

Hal fogás

Kecsege garnélával és kagyló veloutéval, karfiol-kaviár tarte, ropogós haltej, uborkasaláta és sárgacékla ravioli

MTI / Kovács Tamás

Hús fogás:

Sült szarvascomb és gerinc filé, szarvasgombás burgonyapüré, véreshurkával töltött cékla kompót,
konfitált sütőtök és homoktövis

Fülöp Máté
HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!