Ahogy várni lehetett, elmaradt az áttörés Trump és Putyin csúcstalálkozóján
Az orosz elnök, aki alig négy órát töltött az USA területén, már el is utazott Moszkvába.
A magyar gasztronómia nagy sikere, hogy szerdán megnyerte a Bocuse d’Or európai döntőjét az Onyx séfje, Széll Tamás és csapata. Azt tudtuk, hogy a versenyzők adott alapanyagokból dolgoztak, de saját konyhájuk jellemzőit, egyéni kreativitásukat, hagyományaikat is „belefőzhették” az ételekbe.
Egészen pontosan a rendezvény honlapja szerint ez volt a halas és húsos ételsor:
Hal fogás
Kecsege garnélával és kagyló veloutéval, karfiol-kaviár tarte, ropogós haltej, uborkasaláta és sárgacékla ravioli
Hús fogás:
Sült szarvascomb és gerinc filé, szarvasgombás burgonyapüré, véreshurkával töltött cékla kompót,
konfitált sütőtök és homoktövis
Az orosz elnök, aki alig négy órát töltött az USA területén, már el is utazott Moszkvába.
Az együttműködés fontosságát hangsúlyozta Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök is a pénteki alaszkai orosz-amerikai csúcs után tartott sajtótájékoztatón, ám részleteket egyikük sem árult el. Trump viszont már Vlagyimirnek hívja a „nagyszerű politikusnak” nevezett orosz vezetőt.
A szakemberek érdeklődve figyelték, miként viselkedik az amerikai és orosz elnök a tárgyalásuk előtt.