„Arra kértük a részt vevő vendéglátó egységeket, hogy lépjünk túl a szokásos perec-mogyoró-virsli megközelítésen és legyenek bátran kreatívak a receptek összeállításánál” – mondta Schillinger Attila, a kiíró Magyar Sörgyártók Szövetségeszövetség igazgatója.
A felhívásra összesen 49 pályázat érkezett, a lager sör kategóriában a Toros derelye, a búza kategóriában a Tepertős rétespogácsa nyert, mindkét receptet a zamárdi Hotel Wellamarin küldte. A barna sör kategóriájában a budapesti Seasons Bisztró Lisztmentes csokoládétortáját ítélte a zsűri a legjobbnak, amely az egyetlen édes sörkorcsolya-pályázat volt.
A nyertes sörkorcsolyarecepteket a Sör mi több blogon olvashatják. A díjazott sörkorcsolyákat szeptember 23. és 29. között a Sörgasztronómiai Hét keretében több budapesti étterem kínálatában meg is lehet kóstolni. Sőt, a részt vevő éttermek erre a hét napra különleges sörös menüvel készülnek, mindegyik helyszínen más-más izgalmas sör és étel párosításból kaphatnak ízelítőt a vendégek.
A programban részt vevő éttermek listája és az eseményről még több információ ITT.
A díjazottak:

Toros derelye
Magyar Sörgyártók Szövetsége

Magyar Sörgyártók Szövetsége

Magyar Sörgyártók Szövetsége