szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A chocoMe az idén megszerezte második aranyérmét a legrangosabb nemzetközi szakmai verseny döntőjében, a londoni International Chocolate Awards-on. Ezzel hivatalosan a világ legjobb magvas tejcsokoládés drazséja címet nyerte el.

 

 A verseny világbajnokságának döntője és eredményhirdetése idén is a minden év októberében tartott londoni The Chocolate Show keretein belül zajlott.

A zsűriben a legnevesebb külföldi csokoládészakértők, gasztronómiai szakértők, sommelier-ek és séfek szerepelnek: George Gensler, Manhattan Chocolate Society (US), Nancy Gilchrist, Master of Wine (UK), Monica Meschini, chocolate/tea tester, sommelier (Italy), Maricel Presilla, chef, restaurateur, author (US), Ecole Chocolat Professional School of Chocolate Arts (US), a “The Well-Tempered Chocolatier” (Kanada) és hasonlók. A zsűri elnöke, egyben a díj alapítója, Martin Christy, a Seventy % csokoládé-degusztációs portál szerkesztője - ma a világ egyik legnagyobb csokoládészakértője.

S aminek a szigorú ítészek nem tudtak ellenállni: chocoMe Raffinée - mogyorós tejcsokoládéval és őrölt Etióp harrar kávéval bevont Piemonte-i mogyoró.  

 Pár héttel ezelőtt a világversenyt megelőző kelet-európai regionális elődöntőn szintén aranyéremmel tüntették ki a Raffinée terméket, így már sejteni lehetett, hogy dobogósak lesznek a világbajnokság döntőjében, de arra -saját bevallásuk szerint - a  chocoMe- sek sem számítottak, hogy a tavalyi évet követően (amikor a világ legjobb fehércsokoládés magvas drazséja címet nyerték el) az idén is aranyéremmel térhetnek haza.

©

 Mészáros Gábor, a chocoMe alapítója, tulajdonosa ezzel a két aranyló trófeával már éppen 32-re gyarapíthatta a különböző nemzetközi csokoládés szakmai elismeréseik számát. Szép kis gyűjtemény.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!