szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A chocoMe az idén megszerezte második aranyérmét a legrangosabb nemzetközi szakmai verseny döntőjében, a londoni International Chocolate Awards-on. Ezzel hivatalosan a világ legjobb magvas tejcsokoládés drazséja címet nyerte el.

 

 A verseny világbajnokságának döntője és eredményhirdetése idén is a minden év októberében tartott londoni The Chocolate Show keretein belül zajlott.

A zsűriben a legnevesebb külföldi csokoládészakértők, gasztronómiai szakértők, sommelier-ek és séfek szerepelnek: George Gensler, Manhattan Chocolate Society (US), Nancy Gilchrist, Master of Wine (UK), Monica Meschini, chocolate/tea tester, sommelier (Italy), Maricel Presilla, chef, restaurateur, author (US), Ecole Chocolat Professional School of Chocolate Arts (US), a “The Well-Tempered Chocolatier” (Kanada) és hasonlók. A zsűri elnöke, egyben a díj alapítója, Martin Christy, a Seventy % csokoládé-degusztációs portál szerkesztője - ma a világ egyik legnagyobb csokoládészakértője.

S aminek a szigorú ítészek nem tudtak ellenállni: chocoMe Raffinée - mogyorós tejcsokoládéval és őrölt Etióp harrar kávéval bevont Piemonte-i mogyoró.  

 Pár héttel ezelőtt a világversenyt megelőző kelet-európai regionális elődöntőn szintén aranyéremmel tüntették ki a Raffinée terméket, így már sejteni lehetett, hogy dobogósak lesznek a világbajnokság döntőjében, de arra -saját bevallásuk szerint - a  chocoMe- sek sem számítottak, hogy a tavalyi évet követően (amikor a világ legjobb fehércsokoládés magvas drazséja címet nyerték el) az idén is aranyéremmel térhetnek haza.

chocoMe

 Mészáros Gábor, a chocoMe alapítója, tulajdonosa ezzel a két aranyló trófeával már éppen 32-re gyarapíthatta a különböző nemzetközi csokoládés szakmai elismeréseik számát. Szép kis gyűjtemény.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!