szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

„Két dolog bizonyosodott be ma is a túra után. Az első, hogy mindig van feljebb. A második, hogy a hegy mindig kárpótol látványosságaival, ha megküzdesz érte”- írta Geszti Péter az Everest túráról.

A Magyar Everest Expedíció 2017 csapata a túra nehezebb szakához érkezett, mert ötezer méter környékén mintegy 35 százalékkal kevesebb oxigén van, ami az emberi szervezet igencsak próbára teszi – írja az rtl.hu.

A Klein Dávid és Suhajda Szilárd által vezetett csapat sikeresen menetel az alaptábor felé.

„Kemény napunk volt ma, átléptük az 5000 méteres határt, és bevallom nagyon elfáradtunk. Két dolog bizonyosodott be ma is a túra után. Az első, hogy mindig van feljebb. A második, hogy a hegy mindig kárpótol látványosságaival, ha megküzdesz érte”– mondta Geszti Péter.

A március 28-án indult a Magyar Everest Expedíció 2017 célja, hogy oxigénpalack használata nélkül először jusson fel magyar hegymászó a Föld legmagasabb csúcsára, a 8848 méteres Mount Everestre.

Az első szakaszhoz – az úgynevezett „megközelítéshez”, melynek során a résztvevők Nepál fővárosából, Katmanduból kiindulva elérik az Everest alaptáborát (5344 méteren) – több hazai híresség is csatlakozott, többek között Száraz Dénes színművész, Pintér László újságíró, Bíró Attila, a Mediator Group képviselője az expedíció managere, Stefano Favaro, továbbá Lilu, Geszti Péter és Badár Sándor.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
20 éve gamer, most elmondja, mik a kedvenc mobilos játékai

20 éve gamer, most elmondja, mik a kedvenc mobilos játékai

Kinevezték a polgári hírszerzés új vezetőjét

Kinevezték a polgári hírszerzés új vezetőjét

Orbán sokat tett azért, hogy a században először autokráciában éljen a földlakók többsége

Orbán sokat tett azért, hogy a században először autokráciában éljen a földlakók többsége