Pálmai Erika
Pálmai Erika
Tetszett a cikk?

Szokatlanul jó idővel és többek között eperfagyi alatt megbújó mangalicatepertő-krémmel, valamint tárkonnyal és citromnáddal megbolondított mangalicapáslival (ami itt csíkokra vágott szalontüdő és mangalicanyelv tejfölhabbal a tetején) nyitott az idei Gourmet fesztivál.

A hazai fine dining, vagy egyszerűen csak nívós éttermek immár hagyományos tavaszi seregszemléjének idei témája a mangalica és az eper, ennek megfelelően árasztották el a gyümölcsös, mangalicás kreációk a menüket.

Idén a határok is kinyílnak és a fesztivál vendége lesz, sőt főzőbemutatót is tart Lengyelország első Michelin-csillagos éttermének séfje, Wojciech Amaro. Szintén főzni fog a szlovén Ana Ros, akit nemrég a világ legjobb női séfjének választottak.

A fellépők között van Ausztria egyik legjobb étterme, a Taubenkobel is. A legjobb szlovák étteremnek tartott Fouzoo pedig marhahússal és libamájjal töltött japán tradicionális gyozagombóccal készül. Az idén feltűnően megnőtt az egységnyi területen felépített pizzakemencék száma is.

Fülöp Máté
Fülöp Máté
Fülöp Máté
Fülöp Máté
HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!