szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A korai napszakban elküldött állásjelentkezések mutatnak a legjobban a cégeknél, a hívásokat viszont máskorra időzítsük.

Álláskereséskor rengeteg mindent figyelembe kell venni, ennek a sok mindennek pedig tökéletesnek kell lennie, hogy megkapjuk a munkát. Fontos, hogy legyen egy lenyűgöző önéletrajzunk és egy ütős motivációs levelünk (az ajánlások pedig csak a habot jelentik a tortán). Ugyanakkor érdemes odafigyelni arra is, mikor küldjük el a jelentkezést.

Minden munkaerő-felvevő saját rendszer alapján futja végig a beérkezett jelentkezéseket, és szabja meg a határidőket. Lehetséges viszont, hogy figyelembe veszik, mikor érkezett be a jelentkező mailje. A reggeli órákban (kb. 6-9-ig) küldött levelek a jelentkezőről elárulják, hogy lelkes koránkelő típus, mely egyes felvevőket lenyűgözhet.

Vegyük figyelembe azonban az emberek munkarendjét, a workflow-t is, ha úgy döntünk, megejtünk egy emlékeztető telefont. Időzítsük a hívást munkaidőre, egy stresszmentesebb napra (ilyen a kedd vagy a szerda) és tervezzük el, mit fogunk mondani.

(forrás: popsugar.com)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán miniszterelnöki rekordot döntött

Orbán miniszterelnöki rekordot döntött

Nagy dobásra készül a Facebook 2021-ben: jön a saját pénze

Nagy dobásra készül a Facebook 2021-ben: jön a saját pénze

Újabb emeletes vonatokat állít forgalomba a MÁV

Újabb emeletes vonatokat állít forgalomba a MÁV