szerző:
-t-
Tetszett a cikk?

Óceánt lehet rekeszteni a sörforradalmat kirobbantó USA kisüzemi sörfőzdéivel. A versenyben mindenki nyerni akar.

 Az USA Sörgyártó Szövetségének adatai szerint jelenleg 5.300 önálló, kisebb sörfőzdében főznek sört, ami 12,3 %-os növekedést jelent az előző évihez képest. Az általuk előállított sör mennyisége hordóban számítva már eléri a 24,6 milliót.    

A szegmens kedvező számadatai ellenére a kézműves sörmárkák között kiélezett versenyhelyzet alakult ki. 

 Persze, hogy minden eszközzel igyekeznek a főzdék felhívni magukra a figyelmet. S lám, felfedezték a "spanyol viaszt":  a sörivók befolyásolásában a felmérések szerint a habos italok jobb minőségén kívül a döntési helyzetnél nagy szerepet játszik a figyelemfelhívó csomagolás, pontosabban a címkézés.

 A  piaci térnyerés által diktált folyamatos kihívásnak igyekeznek a mikro sörmanufaktúrák megfelelni, vagyis nemcsak versenyben maradni, hanem nyerni is. Kihasználva az interaktív technológiai lehetőségeket a Snoqualmie-i (Washington állam) Falls Brew Co. kézműves sörgyártó a Medium művészeti- és dizájn stúdió javaslatára vetette be az interaktív sörcímkét.

©

A Layar nevű ingyenes mobilalkalmazás használatával olvasható be a Snoqualmie American Pale Ale  címkéje a mobiltelefonba. Az interaktív címke egy videót aktivál a Snoqualmie- vízesés látképével. A videón a vízesés zuhogása és az ugráló lazacok csobbanása hallható, miközben egy söröshordóban csúszik le a vízen egy sörfőző, a képsort a zuhatag felett repülő károgó varjak zárják.

©

Dave Eiffert sörfőzőmester szerint az új megoldások vonzzák az embereket, hogy kipróbálják őket. "Ha a nagyszerű ajánlatokkal teli, zsúfolt polcokra merednek, akkor nem kóstolhatják meg a sört, mint egy kocsmában. A dizájnnak kell vonzónak lennie ahhoz, hogy a kezeket a palacknyak felé irányítsa” – nyilatkozta Eiffert az újításról a Geek Wire technológiai és üzleti hírportálnak.

 

 

     

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!