szerző:
hvg.hu

A Beatles-legenda az amerikai elnök globálisfelmelegedés-tagadását illette kritikával.

"Hozzám hasonlóan sok más ember is azt gondolja, hogy ez agyrém" – nyilatkozta a zenész a BBC-nek.

Az amerikai elnök még 2012-ben posztolta a Twitteren, hogy szerinte a globális felmelegedés csupán egy kreáció, egyfajta összeesküvés – melyet szerinte a kínaiak/a kínaiak számára találtak ki, az amerikai ipar ellehetetlenítésére.

Június elején aztán Trump kivezette az Egyesült Államokat a párizsi klímamegállapodásból.

A jó ideje vegetáriánus McCartney azt mondja, apró lépések is segíthetnek az ellenállásban – például, ha valaki heti egy nap nem fogyaszt húst, az már segíthet a környezeten.

Macca a narrátora a One Day a Week című kisfilmnek is, mely az állatvilág és klímaváltozás kapcsolatát mutatja be. A rövidfilmet – mely kapcsolódik a McCartney-család Meat Free Monday kampányához – az ENSZ tegnap indult bonni klímakonferenciájához illesztve mutatták be.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!