Különadót vetne ki a húsfogyasztásra a világ legnagyobb műhúsgyártó cégének vezetője
A Beyond Meat vezetője szerint legtöbb vevőjük már most is a húsevők közül kerül ki, és hamarosan árban is megelőzik a húsipart.
A Beyond Meat vezetője szerint legtöbb vevőjük már most is a húsevők közül kerül ki, és hamarosan árban is megelőzik a húsipart.
Csokoládé- vagy káposztaleves-diéta? Vega legyek vagy inkább paleózzak? Zsír vagy olivaolaj? Glutén- vagy a laktózmentes? Megannyi kérdés, és megannyi csodát ígérő módszer és forradalmi újítás cirkulál a fogyókúra- és az étrendpiacon: szinte minden napra jut valami, ami azt ígéri, hogy megváltoztatja az életünket, meggyógyít, és jobb emberré tesz. Holott a valóságban nincsenek csodák: az egészséges és tartós fogyás a rengeteg ígérettel kecsegtető divatdiétákhoz képest viszonylag lassú és küzdelmes folyamat, ami egyben életmódváltást is jelent. Szakemberek segítségével jártunk utána, hogyan különböztessük meg egymástól az átverést és a valóban bevált, egészséges módszereket.
Meghökkentő kampánnyal igyekszik felhívni a figyelmet a húsmentes táplálkozásra a német Vegetáriánus Szövetség.
A mai napig megosztja a táplálkozási szakértőket a húsok és egyéb állati eredetű termékek nélkülözése. Az étrend követői szerint ez a fajta táplálkozás a lehető legjobb, amit a szervezetünkért tehetünk, míg mások úgy vélik, a húshagyó alapvető táplálékoktól fosztja meg magát. Arra kerestük a választ, kinek javasolt és kinek nem a vegetarianizmus, illetve milyen hatással lehet mindez az életünkre.
Megkapják a kérdést a vegetáriánusok, ha pedig valaki vegán életmódot folytat, azaz a hús mellett tejterméket, tojást, sőt mézet sem eszik, arról már egészen biztosan az lesz a közvélemény, hogy elmeháborodott. Pedig ez nem igaz, a vegán életmód igenis lehet teljes, az üzenete nagyon fontos és brutális problémára hívja fel a figyelmet.