szerző:
hvg.hu

Áll a bál Spanyolországban, ahol egy legénybúcsúra érkezett angol társaság azt találta halálosan viccesnek, hogy 100 euróért rávegyen egy hajléktalant egy tetoválásra. A lengyel származású férfire el is kezdték felvarrni a vőlegény nevét, de nem végeztek, akkora fájdalmat okozott a tetoválás.

"Jamie Blake, North Shields, NE28" – ezért a feliratért fizetett 100 eurót Blake a haverjaival, ha a 34 éves Tomek a homlokára tetováltatja, írja a brit Guardian. Az ügy előbb az érintett vőlegény Facebook-oldalán kavart vihart, de a botrány nem ért véget a tetoválás közben készült fénykép eltávolításával.

Az eset Benidorm strandján történt, ahol egy brit vállalkozásokat segítő cég is működik. A szervezet elnöke, Karen Maling Cowles találta meg a fotó alapján az érintett hajléktalant. A Guardiannek elmondta, nem csak ő undorodik a történtektől, de a helyi közösség és sok turista is. "Szörnyű, amikor egy kiszolgáltatott ember helyzetével visszaélve kevés pénzért a kárára viccelődünk" – mondta.

Tomek szakítása után Lengyelországból gyalogolt el a spanyol tengerpartig. Sárgaság gyötri és alkoholista. Egyébként a tetoválásért kapott pénz egy részét elköltötte, ám utána a többit elrabolták tőle. Maling Cowles nem pusztán a felirat eltávolítására gyűjt pénzt, de hosszabb távon is segíteni akar a férfin.

Benidorm egyébként évek óta küzd a partituristák ellen. A jelek szerint mindhiába.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!