szerző:
hvg.hu

Véletlenül alaposan kiosztotta a céget felügyelő szervezet egyik tagját.

"Mindenki kussoljon a picsába, felvettek a NASA gyakornoki programjába" – írta Naomi H. a Twitteren néhány nappal ezelőtt.

Egy másik felhasználó rátalált a bejegyzésre, és figyelmeztette a lányt, hogy talán nem kellene egy posztban használni a fuck-ot és a NASA-t. Mindössze annyit írt: "language!".

Erre a nő közölte vele, hogy "suck my d*** and balls I'm working at NASA", amit szó szerint nem fordítanánk, de nagyjából annyit jelent: "bekaphatod, a NASA-nál dolgozom".

A feketeleves csak ezután jött: a férfi fontosnak tartotta megjegyezni, hogy ő jelenleg a NASA-t felügyelő kormányzati szervezet, a National Space Council egyik tagja. Bár korábbi választ is a saját nevén írta, a lánynak nem esett le, hogy valójában Homer Hickamet, a cég egyik korábbi sztármérnökét osztotta ki.

A nő egyből láthatatlanná tette a Twitter-profilját, a NASA pedig rövid időn belül kirúgta a gyakornoki programból. Egyébként, amint felkapták a bejegyzést, Hickam törölte a kommentet, mert nem akarta, hogy a lány bajba kerüljön a NASA-nál, de akkora már késő volt.

Később blogbejegyzésben tisztázta, hogy nincs köze a lány kirúgásához, a NASA-hashtag keltette fel az ügynökség figyelmét. Leírta azt is, hogy a lány kaphat még munkát az űrkutatásban, semmilyen fekete pontot nem kap a posztja miatt – írja az Independent.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!