szerző:
hvg.hu

Fegyverrel fenyegették, a kocsiját akarták, de aztán alig tudtak elmenekülni előle.

Egészen lenyűgöző az a pillanat, ahogy ez a dél-afrikai nő fittyet hány a fegyveres rablók fenyegetésére, és visszatámad.

A videón látszik, hogy a rablók követték az nő autóját a sajátjukkal, sőt el is torlaszolták a menekülőutat. Aztán két oldalról is pisztollyal fenyegetik, de erre válaszul ő csak rükvercbe teszi a dzsipet és nekihajt a mögötte álló autónak. A rablók a nő kocsijára pályáztak, de erre nem számítottak, így gyorsan bevágódtak a saját autójukba, és menekülőre fogták. Csakhogy a nő sem hagyta annyiban, újra és újra nekik ment a kocsijával:


Az esetet felvette egy kamera, és kitették a Twitterre. A felvételen hallható, hogy a nőt nagyinak szólítják, írja a Daily Mail.

A nő később arról beszélt, hogy bánja, hogy nem ment nekik erősebben és többször. Több Twitter-kommentelő viszont amellett érvelt, hogy a visszatámadás nem volt bölcs döntés, sőt szerencséje volt, hogy nem lőtték agyon. Mások azt találgatták, hogy vajon a fegyverek igaziak voltak-e.

Egy Janine Mataba nevű kommentelő azt mondta, bátor dolog volt, amit az asszony csinált, de amikor tőlük rabolták el így a kocsijukat, ők csak átadták a kulcsokat:

Mert végül az életed többet ér, mint ilyen kockázatot vállalni.


Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!