szerző:
hvg.hu

Legalábbis az egyik, 1992-ben történt zaklatási ügy miatt biztos nem, mert már elévült.

Nem kell bíróság előtt felelnie Kevin Spacey-nek az egyik zaklatási ügye miatt, mivel túl sok idő telt el az állítólagos incidens óta - írja a Guardian.

Mint korábban megírtuk, egy férfi azt állította, hogy az Oscar-díjas Spacey szexuális erőszakot követett el rajta 1992 októberében West Hollywoodban. Az esetet eddig az ügyészség vizsgálta, most azonban közölték: az ügy elévült, így nem indítanak eljárást.

Az ügyészség két másik színész zaklatási ügyével kapcsolatban is határozott: nem indítanak bírósági eljárást Steven Seagal ellen sem, akinek egy 1993-as ügy miatt kellett volna felelnie, Anthony Anderson pedig azért úszhatja meg a felelősségre vonást, mert az őt megvádló nő végül nem tett hivatalos hivatalos feljelentést.

Mint ismert, Spacey-t tavaly októberben vádolta meg szexuális zaklatással Anthony Rapp színész, később több áldozat is felbukkant, valamint kiderült, hogy Spacey a Kártyavár stábját is zaklatta.

A színészt azóta kivágták A világ összes pénze című filmből – Ridley Scott kilenc nap alatt forgatta újra a jeleneteket Christopher Plummerrel –, kiírták a Kártyavár című sorozatból és a jövőbeli projektjeit is felfüggesztették. A botrány kirobbanása előtt a Crazy Rich Asians című filmen dolgozott, ami a néhány héttel ezelőtti bemutatón mindössze 35 ezer forintos (!) bevételt hozott. Spacey a botrány kirobbanásakor bocsánatot kért Anthony Rapptől és szóvivője akkor bejelentette, hogy a színésznek kezelésre van szüksége, ezért visszavonul a nyilvánosság elől.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!