szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hirtelen jó idő miatt már most elkezdtek elszaporodni a kártevők.

A hirtelen jött jó idő miatt ismét elszaporodhatnak a poloskák és más kártevők is – számolt be riportjában az RTL Klub Híradója.

Egy gazdálkodó a csatornának azt mondta, nem örül a hirtelen melegnek, mert emiatt hamarabb jönnek a kártevők is a vetésre. Mint elmondta, már kitették a bogárcsapdákat, de a rovarölő szereket is napokon belül be kell majd vetniük, a vetést pedig egy hirtelen fagy még tönkreteheti.

A máskor május elején megszokott időjárás miatt mindenhol több kártevőre kell számítani, a csatornának nyilatkozó biológus szerint pedig ismét érkezhetnek úgynevezett inváziós rovarok: ilyen az ázsiai márványpoloska, a harlekinkatica és új lepkefajok is bejöhetnek az országba. Azt is elmondta, hogy nem nagyon tudunk ezek ellen védekezni, ugyanis hazánkban nincsenek természetes ellenségeik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szabadulhatnak Ronaldinhóék

Szabadulhatnak Ronaldinhóék

A Fidesz a „provokátorfigyelő” szellemi anyját indítja parlamenti mandátumért

A Fidesz a „provokátorfigyelő” szellemi anyját indítja parlamenti mandátumért

Baleset történt az M7-esen, torlódik a forgalom a Balaton felé

Baleset történt az M7-esen, torlódik a forgalom a Balaton felé