szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Van, aki lemond a sörről, van, aki csak sörrel él nagyböjtben.

Sokan tartják még a böjtöt akár vallásos, spirituális megfontolásból vagy akaraterő-próbaként. Azaz hamvazószerdától húsvétig lemondanak valamiről, amit szeretnek. Jellemzően olyan élvezeti cikkek vannak a listán, mint a cigaretta, cukor, alkohol – vagy a klasszikusok közt a hús.

Egy ohiói férfi viszont extrém módját választotta a böjtnek – ami csak első pillantásra tűnhet kellemesnek.

Del Hall úgy döntött, hogy a nagyböjt 46 napja során kizárólag sört és vizet fog magához venni. Szerinte ezzel a középkori és kora újkori szerzetesi hagyományokat éleszti fel: a szerzetesek folyékony kenyerével, a Németországban népszerű bak sörökkel fog böjtölni.

A kísérletét dokumentálja a közösségi médiában, és a súlyát is figyelni fogja – három nap alatt ugyanis máris fogyott három kilót, írta ki Twitterre március 8-án.

Bár veterán, aki első volt az egységében, és futott maratont is, egyelőre elég ijesztőnek látja a kihívást. A biztonság kedvéért orvos is felügyeli a böjt alatt.

Del Hall egyébként a Fifty West Brewing Company nevű sörgyárban dolgozik Cincinnatiben. Az biztos, hogy ennél jobb reklámjuk már nem lesz.

Múlt szerdán megkezdődött nagyböjthöz a bakonybéli bencések már egy playlistet is összeraktak.

(New York Post)

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!