szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szexuális zaklatással vádolt producer 44 millió dollárt ad a peren kívüli megállapodásért.

A megállapodást a producer és az egykori filmstúdió igazgatósági tagjai kötötték meg egy New York-i ügyvédi irodával. Ezzel véget érhetnek a polgári peres eljárások, viszont nem érinti azt a két büntetőügyet, ami nemi erőszak vádjáról szól, így júniusban Weinsteinnek mindenképp bíróság elé kell állnia e két eljárásban, ötrendbeli szexuális erőszak miatt. Ha bűnösnek találják, akár élete végéig is börtönbe kerülhet.

A Miramax filmstúdió és a Weinstein-vállalat 66 éves társalapítóját (akinek a nevéhez 81 Oscar-díjas film kötődik) több mint 70 nő vádolta meg nemi erőszakkal, szexuális zaklatással 2017 októbere óta, amikor a The New York Times és a The New Yorker amerikai napilapok feltárták zaklatási ügyeit.

Weinstein ugyan közleményben elnézést kért azoktól, akiknek fájdalmat okozott, de végigi tagadta a zaklatás vádjait. A cége mindenestere becsődőlt.

Weinstein június elején áll majd bíróság elé New Yorkban, két nő ellen elkövetett, ötrendbeli szexuális erőszak miatt. Ha bűnösnek találják, akár élete végéig börtönbe kerülhet.

Ügyéből nőtt ki a #MeToo-mozgalom, aminek hatására számos ismert, nagy hatalmú emberről derült ki, hogy visszaélt hatalmával.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megvan a legjobban kereső férfi színész

Megvan a legjobban kereső férfi színész

Van 12 exobolygó, ami a NASA tudósainak is feladja a leckét

Van 12 exobolygó, ami a NASA tudósainak is feladja a leckét

Öt éve nem sikerült kármentesíteni az Illatos úti telepet

Öt éve nem sikerült kármentesíteni az Illatos úti telepet