szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Rimóczi László csak tréfának szánta a dolgot, de mostanra alig tud lépést tartani a megrendelésekkel.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Meghallotta az idők szavát Rimóczi László lajosmizsei cukrász: úgy döntött, idén maszkot ad a cukrászdájában készülő csokimikulásokra. A figurák arcára marcipánból szabja ki a maszkot, a gumiszalagot pedig cukormázból formázza meg.

A Reuters riportja szerint azért csavart egyet a hagyományos dizájnon, mert így akartra jobb kedvre deríteni a járvány miatt egyre elcsigázottabb vásárlóit, az ötlete azonban üzletileg is bejött: egyre népszerűbb a Mikulása, alig tudja tartani a lépést a megrendelésekkel.

A cukrász kétféle csokimikulást árul, a nagyobbik változatra eredetileg nem került maszk, ezért a már elkészült és becsomagolt darabokat kivették a celofánból, „maszkosították” őket, majd újra becsomagolták.

Rimóczi László szerint december 6-a táján is biztosan kötelező lesz a maszkviselés, amiből a Mikulás sem maradhat ki, ezzel pedig jó példát mutat a gyerekeknek.

A cukrász azt is elmondta a Reutersnek, hogy az ő vállalkozása is megszenvedte a járványt, és bár a maszkos Mikulások miatt most felélénkült a forgalma, arra számít, hogy jövőre, a vakcina megjelenése után már csak keveset tud majd eladni belőlük.

(Nyitókép: Reuters)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gálvölgyi: Nemcsak Sas Józseftől kell elbúcsúzni, hanem egy műfajtól is

Gálvölgyi: Nemcsak Sas Józseftől kell elbúcsúzni, hanem egy műfajtól is

Duma Aktuál: 2020 legbénább bűnözői a police.hu-ról

Duma Aktuál: 2020 legbénább bűnözői a police.hu-ról

Szlovákiában csak negatív teszttel lehet majd munkába menni

Szlovákiában csak negatív teszttel lehet majd munkába menni