szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ghislaine Maxwell még karanténban is van az egyik dolgozó pozitív koronavírustesztje miatt.

Negyedóránként zseblámpával ébresztgetik Jeffrey Epstein volt barátnőjét, Ghislaine Maxwellt a börtönben, hogy ellenőrizzék, életben van-e – állítja a nő védője. Bobbi Sternheim szerint a milliárdos barátnőjét gyakrabban ellenőrzik, mint a gyilkosokat vagy a terroristákat.

A CNN azt írja, hogy Maxwell magánzárkában van a New York-i Metropolitan börtönben, nemrég még karanténba is került, mert az egyik dolgozó koronavírustesztje pozitív lett.

Maxwellt július 2-án tartóztatták le New Hampshire-ben. Az 58 éves nőt azzal vádolják, hogy fiatalkorú lányokat szervezett be Epsteinnek és barátainak, Maxwell azonban tagadja, hogy bűnös lenne. Jelenleg a Metropolitanban vár a tárgyalására.

Az amerikai milliárdos ellen több tucat kiskorú lány sérelmére elkövetett emberkereskedelem és ennek érdekében végrehajtott összeesküvés kétrendbeli bűncselekménye miatt emeltek vádat 2019 júliusában.

A vádirat szerint Epstein 2002 és 2005 között emberkereskedelemmel foglalkozó hálózatot működtetett, szándékosan kiskorú lányokat, köztük 14 esztendős gyermekeket csalt New York-i lakásába és a floridai Palm Beachen lévő villájába, illetve "közvetített ki", továbbá ő maga is szexuálisan zaklatta őket. Több száz dollárt fizetett áldozatainak, miközben tudatában volt annak is, hogy kiskorúak. Néhányuknak külön fizetett azért, hogy más kislányokat csábítsanak a bűnöző hálózathoz.

Epsteint 2019. július 6-án, New Jersey-ben a repülőtéren tartóztatták le, amikor magángépével megérkezett Párizsból. Letartóztatása után a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) több mint egy tucatnyi ügynöke kutatta át a lakását.

Epstein 2019 augusztus 9-én lett öngyilkos a börtönben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Repülési engedélyt kapott Amerikában egy önvezető drón

Repülési engedélyt kapott Amerikában egy önvezető drón

Csehországban is megjelent a koronavírus brit mutációja

Csehországban is megjelent a koronavírus brit mutációja

Kisstílű személyes érdekek a felsőoktatás kormányzati einstandja mögött

Kisstílű személyes érdekek a felsőoktatás kormányzati einstandja mögött