szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az 52 éves tanárnőt a férje próbálta újraéleszteni a diákjai előtt.

Elhunyt hétfőn egy Bács-Kiskun megyei középiskola pedagógusa, miközben online órát tartott egy osztálynak. A Bors az eset egyik szemtanújának, egy diáknak az elmondása alapján azt írta: körülbelül 15 perc telhetett el az órából, amikor a tanárnő rosszul lett és leesett a székről.

A diákok kiabálni kezdték a nevét, többen pedig telefon próbálták hívni a pedagógust, akinek a férje rövidesen benyitott a szobába, és a fiatalok szeme láttára megkezdte az újraélesztést. Hamarosan a mentők is a helyszínre értek, de már nem tudtak segíteni a tanárnőn.

Az iskola, ahol a pedagógus tanított, kegyeleti okokra hivatkozva nem nyilatkozott a Borsnak. Az Országos Mentőszolgálat azt írta: „A percek alatt helyszínre érkező mentők átvették az ott tartózkodó férfitól az ötvenes éveiben járó nő újraélesztését, akivel a mentésirányító a mentők kiérkezéséig végig telefonos kapcsolatban volt, sajnos a hosszas újraélesztés ellenére sem sikerült megmenteni az életét.”

Az újság megszólaltatta Makai Gábor klinikai szakpszichológust, aki szerint nagyon fontos, hogy a tragédiát átélő diákoknak pszichológus vagy terapeuta segítsen feldolgozni a traumát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karácsony: Budapest nélkül nem fog az ország talpra állni

Karácsony: Budapest nélkül nem fog az ország talpra állni

Megvan 2020 legnépszerűbb előadója, Taylor Swiftet és Drake-et is leelőzte

Megvan 2020 legnépszerűbb előadója, Taylor Swiftet és Drake-et is leelőzte

Elfogadta a szenátus Biden 1,9 ezer milliárd dolláros mentőcsomagját

Elfogadta a szenátus Biden 1,9 ezer milliárd dolláros mentőcsomagját