szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

A Mákvirág már nemcsak ehető, de iható is.

Idén is elkészítette a Magyarország Tortája ihlette kraftsörét a First Craft Beer és a Magyar Cukrász Ipartestület. A különleges sör a Mákvirág nevű, mákos, fekete ribizlis, fekete szezámos torta ízei alapján készült, amit Kovács Alfréd, a váci Édes Vonal Cukrászda cukrásza alkotott meg.
 
A sör receptjét Ábrahám Máté sörfőzőmester rakta össze, megőrizve a torta jellegzetes ízjegyeit, különös figyelmet fordítva a Magyar Cukrász Ipartestület által megadott sztenderdekre. A sörbe magas minőségű, cukrászatban használt alapanyagok is kerültek: a vízen, az árpa- és búzamalátán, a komlón, valamint a sörélesztőn kívül kekszet, kandiscukrot, fehércsoki-esszenciát, szezámmag-esszenciát, görögjoghurtot és feketeribizli-pürét is felhasználtak az elkészítéséhez.

Az ország tortáit idén is megkóstoltuk, a véleményünket az alábbi cikkünkben olvashatja el:

„Mi ez, csalán, spenót és sóska?” – Megkóstoltuk az Ország Tortáit

Mesebeli, a gyermekkor ízeit idéző, még a mákos tésztát is eszünkbe juttató tortát ígért az Ország Tortája versenyt megnyerő cukrász, az év mentes tortája pedig habkönnyű eleganciát némi rózsavízzel. Kipróbáltuk, valójában mit várhat, aki beruház a méregdrága tortaszeletekre.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!