szerző:
Medvegy Gábor
Tetszett a cikk?

Bécsi körképünk a tésztás-pisztáciás divatcsokiról.

„Érdekes, hogy ez pont csak Magyarországon egy felkapott dolog”, „osztrák barátaink még csak nem is hallottak róla” – írják kommentelőink a dubajicsoki-pszichózisról szóló pénteki cikkünk alatt. Jól hangozna, ha azt írnánk, elutaztunk Bécsbe, hogy megnézzük, mi az igazság, de az osztrák fővárosba szabadidős céllal látogató munkatársunknak tulajdonképpen esze ágában sem volt foglalkozni a dologgal, amíg meg nem látta az Operaház melletti Lindt csokiüzletnél sorban álló tömeget:

Dubaji csokiért állnak sorba az emberek Bécsben
HVG

Az érdeklődés oka az üzlet bejáratán olvasható: e szerint aznap volt kapható a Lindt-féle dubaji csoki.

Az Aida cukrászdalánc egységében dubaji szívecskét árusítanak:

Dubaji szívecske Bécsben
HVG

De kapható dubaji fagyi is, természetesen a többinél nyolcvan centtel drágábban:

A dubaji csokis fagyi nyolcvan centtel drágább
HVG

Azt pedig fotó híján bemondásra lesznek kénytelenek nekünk elhinni, hogy dubaji csokis palacsinta is kapható Bécsben, ami tulajdonképpen nem lehet más, mint tésztával töltött tészta.

És hogy miről is beszélünk? Azok kedvéért, akik még nem próbálták ki, mi megtettük, véleményünk itt olvasható:

„Jobb lett volna egyben, rágás nélkül lenyelni az egészet” – kipróbáltuk a házilag készített és a bolti dubaji csokit

Gyerekjáték, de a végeredménytől se várjunk sokat – nagyjából így foglalhatjuk össze a házi dubajicsoki-kísérletünket, amelynek az eredményét a boltban kapható verzióval is összekóstoltuk. Az élmények vegyesek, és sajnos a mindent elsöprő imádatot sem sikerült jobban megértenünk.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!