szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Harmincezer dollárt gyűjtött össze a Golgom Games csapata egy játék fejlesztésének céljából a népszerű közösségi finanszírozási oldalon, majd egyszerűen felszívódott. A Kickstarternél széttárják a kezüket és csak annyit mondanak, hogy a projektek támogatása jár egy bizonyos kockázattal.

A Kickstarter számára elég kényelmetlenek a történtek, hiszen az oldal és maga a kezdeményezés arra szolgál, hogy független magánszemélyek vagy anyagi háttérrel nem rendelkező cégek bizalmi alapon forrást gyűjtsenek az ötletük megvalósítására leendő célközönségüktől. Azonban ha végül nem kapják kézhez a beígért jutalmukat, könnyen elmehet a kedvük az adakozástól – számol be az sg.hu. Jó példa erre az Oculus Rift este is, amelynek karrierje szintén a Kickstarteren indult, 9522 támogatót szerzett és a kitűzött 250 ezer dollár helyett közel 2,5 millió dollárt adtak a cégnek a fejlesztésre. Aztán egyszer csak jött a Facebook és megvásárolta az egész céget, az adakozók pedig kiakadtak, hogy a 2 milliárdos vételi árból ők semmit nem látnak majd. Ugyanis úgy látják, hogy ha ők nem támogatják a projektet, akkor annak megalkotói még mindig valamelyik garázsban álmodoznának világmegváltó terveikről.

Joel Johnson például 300 dollárt áldozott a projektre és most mind a Kickstarterbe, mind pedig a virtuális valóságba vetett hite megrendült, és egyszerűen sértőnek tartja, hogy egyetlen produktumot sem adtak ki, máris elkelt a cég. "Ha az Oculus Rift után is adakozol a Kickstarteren, akkor ostoba vagy" – ezt már egy másik csalódott adakozó, Sam Biddle mondta.

Most pedig az egyik projekt fejlesztői egyszerűen eltűntek, mint szürke szamár a ködben. A Golgom Games 2013 decemberében indította útjára a Mansion Lord nevű projektjét, melyre egy hónappal később össze is gyűlt a kért összeg. Ám ez nem volt elég a csapatnak és nyitottak egy PayPal számlát, melyre 2014 augusztusáig lehetett küldeni pénzt. Végül kicsit több mint 30 ezer dollár gyűlt össze összesen a két számlán a Golgom Games pedig épp hogy csak leszámolta a pénzt, felszívódott. A hivatalos oldal már lejárt, nem elérhető rajta semmi, a Kickstarter oldal már egy éve nem frissült, a közösségi oldalon sincs friss bejegyzés. A honlap Michael Wong nevére volt regisztrálva, akinek két bejegyzett lakcíme is van, az egyik Kaliforniában, a másik Texasban. A Kickstarter azonban nem tud mit kezdeni a helyzettel és az elégedetlen adományozók ostromára csak egy sablonlevéllel válaszolt, melyben kifejtik, hogy nekik mint üzemeltetőnek nincs közük ahhoz, ki milyen projektet indít.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Megnyugodhatunk: nem fogja reklámra használni a Pepsi az égboltot

Megnyugodhatunk: nem fogja reklámra használni a Pepsi az égboltot

A magyar határtól nem messze lehet egy új Volkswagen-gyár

A magyar határtól nem messze lehet egy új Volkswagen-gyár

Életműdíjat kapott Bodrogi Gyula és Venczel Vera

Életműdíjat kapott Bodrogi Gyula és Venczel Vera

Kötelező lesz szeptembertől a bárányhimlő elleni oltás

Kötelező lesz szeptembertől a bárányhimlő elleni oltás

A vb nyitánya előtt maradt kapitány nélkül a hokiválogatott

A vb nyitánya előtt maradt kapitány nélkül a hokiválogatott

Münchenben javítana Fucsovics

Münchenben javítana Fucsovics