szerző:
hvg.hu

Az Unilever megvette a Dollar Shave Clubot.

Csörög a kassza Mike Dubinnál, aki négy évvel ezelőtt ezzel a videóval robbant be a köztudatba:

Dubin, aki korábban színészkurzusokat is vett, 2012-ben online marketingesként dolgozott, és szabadidejében készítette ezt az alacsony költségvetésű, de villámgyorsan sikerré vált reklámot. Az összes megtakarított pénzét, azaz 35 ezer dollárt tett fel az induló vállalkozásra, amely előfizetéses szolgáltatássá változtatta a borotválkozást – akár havi egy dollárért.

A Dollar Shave Club (nagyrészt a vicces, jól sikerült YouTube promónak köszönhetően) azonnal 12 ezer rendelést kapott, a startup cég pedig villámrajtot vett az üzleti életben.

Dubin három év alatt több körben összesen 150 millió dollár finanszírozást szervezett a kis társaságnak, amelynek értékét a bevételek nagyon gyors emelkedése repítette az egekbe.

A Dollar Shave Club 2014-ben már 65 millió dolláros forgalmat könyvelhetett el, tavaly pedig 140 millió körül járt.

A céget most 1 milliárd dollárért, azaz 285 milliárd forintért megveszi az Unilever.

Amellett, hogy Dubin anyagilag is megcsinálta a szerencséjét, a felvásárlás után megtarthatja ügyvezetői posztját, az eddigi befektetők pedig tízszeres megtérüléssel szállnak ki a cégből.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!