szerző:
hvg.hu

Mekkora a reális bérigény? Milyen állásokat érdemes megpályáznia? Milyen a jó önéletrajz? Mekkora karrierváltást lehet megugrani? Szerdán indul a HVG Állásbörze izgalmas workshopokkal, ott minden kiderül.

Megfelelő-e az önéletrajza? Szakmai tapasztalatotok, végzettségetek, nyelvtudásotok, kompetenciáitok alapján milyen állásokat érdemes megpályázni, milyen bérigény a reális a piacon? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphat az ország egyik legnagyobb munkaerő-kölcsönzője, a Prohuman standjánál, ahol sokféle munkalehetőséget találhat a könnyebb fizikai munkától a szaktudást és nyelvtudást igénylő irodai munkakörökig.

"A mai tanulóknak olyan problémák megoldására kell felkészülniük, amelyekről most még azt sem tudjuk, hogy egyáltalán problémák. Ugyanakkor napjaink sikerszakmáinak művelői akár tíz-húsz év múlva szomorú munkanélküliek lehetnek. Ami segíthet: olyan tudást szerezni, ami mindig az éppen aktuális problémák megoldásában segít – és azt állítom, hogy ilyen konvertálható tudás létezik, bár egészen más a természete, mint amilyen tudás az elmúlt évszázadokban tett sikeressé" – írja előadásáról Mérő László, az ELTE Pszichológiai Intézetének legendás professzora.

Érdekes workshopot tart Sass Dani is, aki az RTL Klub Konyhafőnök című műsorában tűnt fel, és egészen a döntőig menetelt, majd létrehozta a sassdani.hu blogot, felépítette közösségi platformjait, és a saját receptúrája alapján készült chiliszószt is piacra dobta, tavasszal pedig műsorvezetőként debütál a Viasat3 Ide süss! című gasztrorealityjében. Azt azonban kevesebben tudják, hogy karrierjét a marketing világában, egy multinál kezdte, "a munkahelye lett az otthona".

"30 évesen belevágtam valami olyanba, ami totálisan ellene ment az irodai szemléletnek" – írja bemutatkozásában, hozzátéve, hogy egyik nap még zakóban és ingben egyeztette a büdzsét, a következő nap pedig már lisztes kötényben próbált megmutatni magából valami egészen mást. "Képernyőre kerültem és élveztem. Már nem a multik plüss-szőnyegéről álmodtam, hanem egy márkáról, ami én magam vagyok" – írja magáról Sass Dani, aki végül felmondott munkahelyén, "kisétáltam az akkori munkahelyem fotocellás kapuján, kartondobozokkal a hónom alatt. Mosollyal az arcomon, hátrahagyva azt a világot".

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!