szerző:
hvg.hu

A cég milliárdokat költött alapító-vezetője, Mark Zuckerberg személyes biztonságára.

Facebook egy átlagos bér csaknem 37-szeresét költötte Mark Zuckerberg személyes biztonságára és utazásaira – írja a MarketWatch az Amerikai Értékpapír és Tőzsfefelügyelet (SEC) felé benyújtott dokumentum alapján. A cégalapító tavaly mindössze egy dollár fizetést vett fel, és részvényt sem kapott, az utazásaihoz használt magánrepülőgépre, szállásra, illetve testőrökre összesen 9 millió dollár (2,2 milliárd forint) ment el a Facebook büdzséjéből.

A pénz nagy részét, 7,3 millió dollárt költötték ebből Zuckerberg biztonságára, erre a dokumentum szerint a társaság adott engedélyt, mondván a Facebook és vezetője túlságosan szem előtt van.

Az összesítés szerint a cég alkalmazottjai számára – a szerződéses és kiközvetített munkatársakon kívül – kifizetett közepes bér 240 430 dollár volt 2017-ben, ez forintban meghaladja a 60,7 milliót.

A legtöbb pénzt Sheryl Sandberg, a cég ügyvezető igazgatója vehette fel, ez a bónuszokkal és egyéb juttatásokkal együtt 25,2 millió dollárt, vagyis 6,4 milliárd forintot tett ki.

(MarketWatch)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!