szerző:
hvg.hu

Hogyan kell szerepeltetni az adókedvezményeket a bevallásban, melyek a régi és melyek a 2017-től érvényesíthető új kedvezmények? Ezt mutatta be az Adózóna.

Egy cég adókedvezményt érvényesíthet a kkv-k beruházásához felvett hitel kamata, a fejlesztések, az energiahatékonysági beruházások, de akár az olimpiai pályázat támogatása után is.

Az adókedvezmények közül a fejlesztési adókedvezmény a számított adó 80 százalékáig, a többi adókedvezmény a fejlesztési adókedvezménnyel csökkentett számított adó 70 százalékáig vehető igénybe. 

Látványcsapatsport támogatása esetén külön feltétel, hogy a támogatás és a kiegészítő sportfejlesztési támogatás átutalásának megtörténtét a pénzügyi teljesítéstől számított 30 napon belül be kell jelenteni az adóhatóságnak.

A rendszerben több változás is volt 2017-től, ezeket bővebben az Adózóna gyűjtötte össze.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!