szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Videósunk egy budapesti lakásétteremben járt, s megnézte, hogyan készülnek a vendéglátásra a házigazdák.

Forgathattok, de ingyen ebédet nem tudunk adni - ezzel a legkevésbé sem barátságtalannak szánt mondattal kezdte a telefonbeszélgetést Marci, aki Zsófi és Tomi mellett a Lakásétterem nevű triumvirátus egyik tagja. Ők hárman rendszeresen tartanak ízorgiákat egy belvárosi lakásban, mostanra két tucat vendégnek. Bekerülni csak sorsolással lehet, a Facebookon. Ingyen ebéd azért nincs, mert üzlet sincs benne, sőt, olykor nullára sem jön ki a végösszeg. Egy dologért csinálják: szeretnek főzni másoknak.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

hvg.hu Shake

Videó: így készül a kézműves csokoládé

Felderítettük a marketingesből lett csokigyáros, Mészáros Gábor birodalmát. Videósunk egy „szakértőt” és egy dietetikust is magával vitt a kirándulásra. Takács Andris gyerekszemmel kísérte végig a csokigyártás folyamatát, Klima Anita pedig arra hívta fel a figyelmet, milyen csokifélét hogyan és milyen mennyiségben fogyasszunk.

hvg.hu Gasztro

A tökéletes borscs leves receptje - videó

Jó sok éve annak,hogy működött egy Bajkál nevű vendéglátóhely a Belvárosban, az Astoriánál. Igazi orosz étterem volt, a maga különleges borscs levesével, hússalátájával, Sztroganoff bélszínével és egyéb ínyencségeivel. Az ottani hangulatot, ízvilágot próbálja újjáéleszteni Jaksics József séf és csapata a Mirrorban egy orosz menüsorral.Videósunknak megmutatta, hogyan készíti a borscs levest. Emellett utánanéztünk, milyen orosz élelmiszereket lehet kapni fővárosunkban.

hvg.hu Gasztro

Videó: a Klauzál téri Kádár kifőzde titkai

A Klauzál téri Kádár kifőzdében jártunk, ahol a tulajdonossal, Orbán Sándorral beszélgettünk a múltról, a törzsvendégekről, majd megnéztük, hogyan készül a híres sóletjük.